Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τεμπών ενημερωτική ημερίδα στο πλαίσιο της 12ης Πανελλήνιας Εκθεσης για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία Agrothessaly που διοργανώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων και τη ΔΕΘ HELEXPO (από 28/2 έως 3/3 στη Λάρισα).
Στην ημερίδα απεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Τεμπών ο αντιδήμαρχος κ. Αστέριος Σαίτης ,επίσης σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παπαδόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Λιούπας και τέλος ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Παναγιώτης Νταής.
Ομιλητές στην ημερίδα ήταν η κα Έφη Κορμά απο το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και  Εξοικονόμησης Ενέργειας και ο κ.Αντώνης Μαλάμης, πρόεδρος της ΕΣΟΔΑPLUS Α.Ε., ως εκπρόσωπος του καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Βαγγέλη Χριστοφόρου.
Παραβρέθηκαν ακόμη στην ημερίδα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών κ. Μιχάλης Καρατέγος ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Τσούγιας, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο κ. Γεώργιος Μανώλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δημήτρης Τσέτσιλας, Χρήστος Τσάτσαρης, Γεωργία Τσιόπα, Αθανάσιος Καραναστάσης, οι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων Μακρυχωρίου κα Άννα Μαγαλιού-Καραπάνου, Αμπελακίων κ. Σωτήρης Μιχαλάκης, Πυργετού κ. Αθανάσιος Λαίνας, πρόεδροι συνεταιρισμών, αγροτικών συλλόγων και φορέων της περιοχής, αγρότες .
«Να ευχαριστήσουμε τέλος το Δημοτικό Σχολείο Μακρυχωρίου και τον Διευθυντή κ. Δημήτρη Τζιόλη για την καλή συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση  στην τεχνική κάλυψη της εκδήλωσης  με (προτζέκτορα του Δημοτικού σχολείου)» καταλήγει ανακοίνωση του Δήμου Τεμπών.