Ολοκληρώθηκαν αργά χθες το βράδυ οι διήμερες εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας που οργάνωσε και φέτος ο Σύλλογος Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Γόννων με τη στήριξη του ΔΟΠΑΠΕΠΤ του Δήμου, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γυναικών Γόννων «Αντιγονίδες»  και του Λαογραφικό Μουσείο Γόννων και με τον τίτλο «Ο Δήμος Τεμπών θυμάται τον Ζήση Παπαδημητρίου».
Την έναρξη και παρουσίαση των εκδηλώσεων, των ερασιτεχνών καλλιτεχνών και των μουσικών παρουσίασε η Γεωργία Τσιόπα, η οποία ανακοίνωσε και την ανάληψη των καθηκόντων της ως Αντιδήμαρχος Γόννων και καθαριότητας του δήμου Τεμπών. Να σημειώσω εδώ ότι είναι η πρώτη εκλεγμένη γυναίκα στην ιστορία του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας που αναλαμβάνει μια τέτοια θέση και από εδώ από το Blog της ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία.
Ακολούθησε ένας σύντομος χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών έργων, Απόστολου Μπέμπη και του μέλους της Επιτροπής της Πινακοθήκης, Θάνου Καρώνη. Δύο λόγια για την Έκθεση έργων από το σχολείο 2ης ευκαιρίας των φυλακών Λάρισας που λειτούργησε στην Πινακοθήκη Γόννων και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτώβρη, είπε ο υπεύθυνος του σχολείου, Γιώργος Τράντας. Επίσης διαβάστηκε μήνυμα-χαιρετισμός της Κριστιάνε Παπαδημητρίου από τη Φραγκφούρτη της Γερμανίας. (φωτογραφικά στιγμιότυπα από το διήμερο στο τέλος της ανάρτησης – «χεράκι» στις εικόνες για μεγέθυνση).

Για την ιστορία να αναφέρω ότι οι συμμετέχοντες ερασιτέχνες καλλιτέχνες ήταν οι : Αβδεμιώτη Ολυμπία-Ζωγραφική, Αλεξανδρής Γεώργιος-Κατασκευές, Αργυρίου Αφεντία-Ζωγραφική, Γιαννής Θανάσης-Σκίτσο, Γιωργάκη Μαρίνα-Ζωγραφική, Γουγουλιά Ειρήνη-Κόσμιμα, Γουγουλιά Φλώρα-Κολλάζ, Γουγουλιά-Ανυφαντή Παγώνα-Ζωγραφική, Καραβιδές Βασίλης-Ζωγραφική, Καραΐσκου Όλγα-Ζωγραφική, Κωστής Βασίλης-Χειροτεχνία, Μόκκα Ελένη-Πύλινα, Οταντζόγλου Σοφία-Φωτογραφία-Κόσμημα, Πάσχος Γιώργος-Ζωγραφική, Σιώκα Νίκη-Κόσμημα, Ταραμονλή Δήμητρα-Ζωγραφική-Αγιογραφία, Τσούρβα Μαρία-Ζωγραφική-Κόσμημα, Χαλκιάς Θανάσης-Ψηφιδωτά, Χλωρός Στέλιος-Γλυπτική. Σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν αναμνηστικοί έπαινοι.
Οι δε μουσικοί της πρώτης μέρας ήταν οι : Κώστας Ριζούλης, Κώστας Κοκκινόπουλος, Δημήτρης Αποστόλου, Ηλίας Χατζιηλιάδης και Χρήστος Τσουλούφας  και της δεύτερης οι : Βαγγέλης Τσιαπλές, Βισβίκη Αντωνία, Χρήστος Κολτσίδας, Κώστας Κοκκινόπουλος, Μαλέκας Λάμπρος, Στάθης Σταμελόπουλος, Θανάσης Τζούργκανος, Παναγιώτης Κράϊας και Νίκος Χατζής.  Τιμώμενο πρόσωπο της μουσικής βραδιάς την δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων ήταν η κα Αιμιλία Κουγιουμτζή.
Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον ντόπιων και ξένων επισκεπτών στο χώρο της έκθεσης όπου εκτός από τα εκθέματα των ερασιτεχνών που ήταν πολλά και ποικίλα (Ζωγραφική, γλυπτική, αγιογραφία, κόσμημα, σκίτσο, χειροτεχνία, κολλάζ, κ.α.) τη δεύτερη μέρα εκτέθηκαν και τα έργα από το θερινό παιδικό εργαστήρι του Λαογραφικού Μουσείου που έγινε από τους Γεώργιο Αλεξανδρή και Βασίλη Καραβιδέ. 
Επίσης πολλές ήταν και οι συμμετοχές μικρών και μεγάλων στα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο τόσο στον πεζόδρομο όσο και στις αίθουσες της Πινακοθήκης και τα οποία ήταν : Εργαστήρι χειροποίητης μαρμαρόκολλας-μαρμαρογραφίας από την Μαρία Λαγού, Παιδικό καλλιτεχνικό εργαστήρι από τις Φλώρα Γουγουλιά, Κατερίνα Κοψαχείλη και Μαίρη Πανδρεμμένου, Εργαστήρι δημιουργικής γραφής από τον π. Παύλο Καστανάρα και την Πόπη Πασιά, το οποίο θα συνεχιστεί με επόμενη ημέρα συνάντησης την Κυριακή 10/10, ώρα 11:00 και τέλος Εργαστήρι Χαρακτικής από τους Χριστιάννα Ηλιοπούλου και Γιάννη Μονογιυό.

Αναμνηστικά συμμετοχής στο φεστιβάλ απένειμε τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων σε όλους τους συμμετέχοντες – ερασιτέχνες και μουσικούς – ο δήμαρχος Τεμπών, Κώστας Κολλάτος ενώ στην κυρία Αιμιλία Κουγιουμτζή, ο μεν δήμαρχος παρέδωσε ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα ο δε αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ, Λάμπρος Ζάρρας, αναμνηστική πλακέτα.
Γεμάτος ο πεζόδρομος της Πινακοθήκης και η κεντρική πλατεία των Γόννων το διήμερο του 3ου Φεστιβάλ, ανάμεσά τους διακρίναμε τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών έργων, Απόστολο Μπέμπη, τον Περιφερειακό σύμβουλο, Νίκο Πουτσιάκα, τον δήμαρχο Τεμπών, Κώστα Κολλάτο, τον βουλευτή, Νίκο Παπαδόπουλο, τον εκδότη του «Θεσσαλικού Ημερολογίου», Κώστα Σπανό, τους αντιδημάρχους, Γεωργία  Τσιόπα, και Στέλιο Σαΐτη, τους δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Μανώλη, Χρήστο Τσούγια, Δημήτρη Τσέτσιλα, Χρήστο Τσάτσαρη, Δημήτρη Μαϊμάρη, Αθανάσιο Καραναστάση και Γιώργο Κυρίτση, τον αντιπρόεδρο του ΔΟΠΑΠΕΠΤ, Λάμπρο Ζάρρα, τον φίλο της Πινακοθήκης, γιατρό Γιάννη Σάπκα, το υπεύθυνο του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας των φυλακών Λάρισας, Γιώργο Τράντα, τον Γοννιώτη πρώην διευθυντή σύνταξης της «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ», Χρήστο Τσαντίλα, εκπροσώπους φορέων της περιοχής κ.ά.
Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες : Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς

http://dzg10.blogspot.gr/2017/09/3.html