Με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιώργου Μανώλη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μακρυχώρι, στη αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο Αντλιοστάσιο, προς ενημέρωση των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στα παράλια του δήμου, σχετικά με την έκδοση των αδειών παραχώρησης αιγιαλού, σύμφωνα με την νεοεκδοθείσα Κ.Υ.Α. 47458/15.5.2020. 

 Η Προϊσταμένη και οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Κτηματικής Υπηρεσίας αναφέρθηκαν αναλυτικά στις  διατάξεις της υπ΄ αριθμ.  47458/15.5.2020 Κ.Υ.Α., που αφορούν τις διαδικασίες έκδοσης των αδειών απλής παραχώρησης αιγιαλού, με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης (ΌΜΟΡΟΙ), όσο και για την διαδικασία δημοπράτησης παραχώρησης αιγιαλού. Στη συνέχεια έγινε διαλογική συζήτηση και δόθηκαν οι δέουσες απαντήσεις και διευκρινίσεις σε απορίες και ερωτήματα των επαγγελματιών της παραλίας του δήμου Τεμπών.    Από την πλευρά του δήμου Τεμπών, τονίστηκε ότι οι επαγγελματίες πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα την υποβολή  αιτήσεων, ώστε να είναι έτοιμοι ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. 

 «Συναισθανόμενοι την αγωνία των επαγγελματιών μας για την πορεία της φετινής καλοκαιρινής περιόδου, πραγματοποιήσαμε την συγκεκριμένη σύσκεψη, ώστε οι επαγγελματίες να ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες τις διαδικασίες χορήγησης χρήσης αιγιαλού όπως αυτές προβλέπονται στην νεοεκδοθείσα Κ.Υ.Α 47458/15.5.2020», τονίζει ο δήμαρχος Γιώργος Μανώλης.           

 «Εκ μέρους του δήμου Τεμπών διατηρούμε στην παραλία και όχι μόνο, σε υψηλό επίπεδο τις υπηρεσίες μας. Καλούμε όλους να προτιμήσουν αυτό το Καλοκαίρι τα παράλια του δήμου μας, για να απολαύσουν καθαρή θάλασσα, καθαρή παραλία, πολύ προσιτές τιμές και υψηλή και ποιοτική παροχή υπηρεσιών από τους επαγγελματίες μας», προσθέτει ο Δήμαρχος.

 Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης, η Προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Λάρισας κ. Αθανασία Γκάλφα, η Προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου Τεμπών κ. Μαίρη Σαρμαντά, υπάλληλοι των δύο Υπηρεσιών και επαγγελματίες.