Ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης για την Ημέρα Περιβάλλοντος επισημαίνει:

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος καλώ όλους μας  να αναλογιστούμε την συμπεριφορά μας απέναντι στο φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Η κλιματική αλλαγή την οποία βιώνουμε είναι απόρροια δικών μας ενεργειών. Είναι καιρός να αφυπνιστούμε, αλλάζοντας συνήθειες, αποκτώντας περιβαλλοντική συνείδηση, αλλάζοντας τον τρόπο ζωής, ως άτομα, ως κοινωνία, ως κράτος. Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα ανεξήγητο γεγονός που έλαβε χώρα  στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Πυργετού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το 1993 είχαν φυτευτεί στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Πυργετού αρκετά δέντρα, μεταξύ των οποίων και  πλατάνια, τα οποία χάριζαν την ευεργετική σκιά τους στους μαθητές των σχολείων.

Τρία απ΄ αυτά, τεράστια δένδρα σήμερα άρχισαν ξαφνικά αυτές τις μέρες, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, να στεγνώνουν. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για δολιοφθορά από ανθρώπινο χέρι.

Δόθηκε, βέβαια εντολή σε υπάλληλο Γεωπόνο του δήμου Τεμπών να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να τα σώσει. Όμως, είναι αμφίβολο αν καταφέρει να τα επαναφέρει.

Ωστόσο αν αποδειχθεί ότι το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε από κακόβουλους, στ΄ αλήθεια διερωτώμαι: «Δεν αντιλαμβάνονται πέραν της χρησιμότητας, ότι και τα δένδρα έχουν ψυχή;»

Η ευθύνη όλων μας απέναντι στις επόμενες γενιές είναι μεγάλη. Η ζωή μας και το περιβάλλον είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Η αλλαγή της περιβαλλοντικής μας συμπεριφοράς  μπορεί και πρέπει να ξεκινήσει από εμάς.»