Δεν μας εντυπωσιάζει η έκθεση ιδεών (μία ακόμη) του επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κολλάτου. Ειλικρινά δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό, όπως αυτό που διατυπώνεται από τη λαϊκή ρύση «…..ευλογώ τα γένια μου».

Κατανοούμε τον εκνευρισμό, την αγωνία, το άγχος και τις ανασφάλειές που τον διακατέχουν, αλλά έχουμε επιλέξει, ακόμη και όταν ήμασταν στην αντιπολίτευση, οι θέσεις μας, οι παρεμβάσεις μας, οι επιτυχίες μας, τα κακώς κείμενα που κληρονομήσαμε από την πρώην δημοτική Αρχή να μη μένουν στους τέσσερις τοίχους του δημαρχείου, αλλά να δημοσιοποιούνται ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα. Έτσι θα πορευθούμε σε ολόκληρη τη θητείας μας, με ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη προς τους δημότες μας.

Για τα υπόλοιπα που αναφέρει στην απάντησή του θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Αναφέρεστε στα έργα επί των ημερών σας και καλά κάνετε. Δεν έχουμε απαξιώσει την προσπάθεια κανενός και ούτε θα το πράξουμε ποτέ, αλλά δίπλα στα έργα κ. Κολλάτο σας προκαλώ να τοποθετήσετε και τα χρέη εκατομμυρίων ευρώ που δημιουργήσατε και  να μην βλέπετε φαντάσματα και να ψάχνεται εξιλαστήρια θύματα. Δεν είστε η μοναδική πρώην δημοτική Αρχή που κάνατε έργα και αφήσατε ενταγμένα έργα, ΕΙΣΤΕ ΟΜΩΣ η μοναδική πρώην δημοτική Αρχή στο Νομό Λάρισας, και τολμώ να πω σε όλη τη Θεσσαλία, που αφήσατε ΧΡΕΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ και αυτό είναι πραγματικότητα και πρέπει να το γνωρίζουν οι πολίτες.  Ως προς τον ειρωνικό χαρακτηρισμό σας, ότι η χρηματοδότηση του 1.178.618,52 ευρώ ήταν αναμενόμενη και ότι δεν ανακαλύψαμε την « Αμερική», θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε, για μας ήταν αναμενόμενη και όχι διεκδικήσιμη  η χρηματοδότηση, εσείς όμως γιατί δεν διεκδικήσατε το αναμενόμενο; Μήπως από ανικανότητα; ή θέλατε να κρύψετε το πρόβλημα; Και αυτό το αναφέρουμε, διότι πότε δεν ενημερωθήκαμε για το υπέρογκο χρέος, ούτε το προηγούμενο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ, ούτε και εγώ κατά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Πρόεδρου της ΔΕΥΑΤ. Η πληροφόρηση έγινε από τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑ κατά την σύνταξη του προϋπολογισμού έτους 2020 και αμέσως ξεκινήσαμε τις διαδικασίες διεκδίκησης χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών, μάλιστα με ομόφωνες αποφάσεις του Δ. Σ. της ΔΕΥΑ αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γνωρίζετε πολύ καλά κ. Κολλάτο ότι στην πολιτική τίποτα δεν είναι αυτονόητο, δεδομένο και αναμενόμενο, όλα είναι τρόπος διεκδίκησης και εμείς αυτό κάναμε ρισκάραμε, διεκδικήσαμε και το πετύχαμε.

Πρέπει κύριοι της πρώην δημοτικής Αρχής να καταλάβετε ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». Μας κατηγορείτε ότι τάξαμε μείωση τελών και δεν το πράξαμε στους δεκαέξι (16) μήνες της θητείας μας. Δεν το πράξαμε, γιατί όπως και εσείς αναφέρεστε η ΔΕΥΑ είναι μια ανταποδοτική υπηρεσία και πρέπει τα έσοδά της να καλύπτουν τα έξοδα, γεγονός το οποίο αυτή τη χρονική στιγμή δεν συμβαίνει και το γνωρίζεται καλά. Θέλουμε να σταθούμε, στην κατηγορία σας, στο ότι τάξαμε τα πάντα  στους πάντες, ποτέ δεν τάξαμε με τον τρόπο που αναφέρεστε, καλούμαστε όμως να διαχειριστούμε δικά σας «ταξήματα» προς συλλόγους, οργανισμούς, πολίτες, στους οποίους ουδέποτε χρεώσατε τέλη άρδευσης τα εννέα (9) χρόνια της θητείας σας ύψος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, για λόγους που μόνο εσείς γνωρίζετε, αδικώντας κατάφορα τους υπόλοιπους αρδευτές. Έτσι αντιλαμβανόσασταν την δίκαιη τιμολογιακή πολιτική.

Δυστυχώς,  κ. Κολλάτο, κοινή διαπίστωση όλων είναι πως πλέον έχετε αναγάγει την εγωιστική και ειρωνική ρητορική και αλαζονική συμπεριφορά σε σημαία της παράταξής σας. Είναι κατάντια  για μια παράταξη που είχε την τιμή για εννέα (9) χρόνια να διαχειρίζεται τις τύχες του δήμου Τεμπών.

Σας δίνουμε χέρι φιλίας και σας προτείνουμε να αλλάξτε τακτική, αφήστε τους εγωισμούς και ζητήστε έστω μία συγνώμη από τους πολίτες που σας τίμησαν με τη ψήφο τους δύο θητείες.