Διαδήλωση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ευαγγελισμού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο με αίτημα την επαναλειτουργία του.

Μιλώντας στους κατοίκους του δήμου Τεμπών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο το πρωί στον εγκαταλειμμένο σιδηροδρομικό σταθμό Ευαγγελισμού με αίτημα την επαναλειτουργία του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ανέφερε ότι:

Η σημερινή συγκέντρωση έχει ως σκοπό να προβληθεί  και να αναδειχθεί  προς  τα έξω το πρόβλημα της απομόνωσης και στέρησης της δυνατότητας,  χιλιάδων κατοίκων της γύρω περιοχής,  να χρησιμοποιούν το ασφαλέστερο και φθηνότερο μέσο μεταφοράς που είναι το τρένο.

Ως αντιπολίτευση, έχουμε αναφερθεί για αυτό το θέμα, πάρα πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο και ζητήσαμε από το δήμαρχο κ. Κολλάτο να δει την πραγματικότητα και να ενδιαφερθεί για την καθημερινότητα των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής του δήμου Τεμπών.

Αλλά, μέχρι σήμερα δεν έκανε καμία προσπάθεια γι΄ αυτό το πρόβλημα, γατί καθ΄ ομολογία του, είναι άλλες οι προτεραιότητές του και όταν και εφόσον υλοποιηθούν αυτές τότε θα ασχοληθεί με την επαναλειτουργία του Σ. Σ. Ευαγγελισμού.

Επίσης ένας επιπρόσθετος λόγος επαναλειτουργίας του σταθμού είναι, ότι μετά την αναδιάρθρωση της  Αστυνομίας λειτουργεί πλέον λίγα μέτρα από τον  Σ.Σ. Ευαγγελισμού  το νέο  Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών με δύναμη εξήντα  αστυνομικών  οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν οικονομικά τον προαστιακό για τις μετακινήσεις τους από τον τόπο κατοικίας τους στον τόπο δουλειάς τους.

Γι΄ αυτό και μόνο συγκεντρωθήκαμε εδώ σήμερα και όχι από αντιπολιτευτική διάθεση, να αναδείξουμε, να προβάλουμε και να εξωτερικεύσουμε το πρόβλημα, για να γίνει γνωστό και εκτός των στενών πλαισίων του δήμου μας, γιατί κατά τη γνώμη μας είναι κατάντια και κοροϊδία να διασχίζει το τρένο το δήμο μας, να έχουμε τον πιο σύγχρονο σταθμό και να μην μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε.

Κλείνοντας, καλούμε τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, τον ΟΣΕ, την ΤΡΕΝΟΣΕ, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τους βουλευτές του Νομού Λάρισας και τον δήμαρχο Τεμπών, να ενεργοποιηθούν άμεσα ώστε να επαναλειτουργήσει ο σύγχρονος  Σ. Σ. Ευαγγελισμού για την κατασκευή του οποίου  δαπανήθηκαν κονδύλια από το ΕΣΠΑ και είναι κρίμα σήμερα να τον βλέπουμε να ρημάζει».