Συνεχίζει τις  προσπάθειες του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος  Μανώλης  για την λύση του προβλήματος που δημιούργησε η εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχειακές μονάδες του Δήμου, με απόφαση του Υπουργείου  Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου.

Όπως είναι γνωστό  η απόφαση λήφθηκε χωρίς να ενημερωθεί και να ερωτηθεί η αιρετή Δημοτικ Αρχή. 

Ο Δήμος  πληροφορήθηκε από τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών την εγκατάσταση των προσφύγων και επειδή δεν είχε  ενημέρωση  για  την  κατάσταση της  υγείας αυτών, προσπαθώντας  πρώτα απ΄ όλα να προστατεύσει  την τοπική  κοινωνία  και να καθησυχάσει  τους κατοίκους  του  Δήμου από τον φόβο της  πανδημίας, αμέσως κάλεσε  κλιμάκιο του  ΕΟΔΥ για  τον  υγειονομικό έλεγχο όλων των προσφύγων.

Σε συνέχεια μετά  από επικοινωνία με τον Υπουργό κ.  Νότη  Μηταράκη εξέφρασε την αντίρρηση του για την ΑΥΘΑΊΡΕΤΗ απόφαση του και ζήτησε  την  άμεση λύση του  προβλήματος  που δημιουργήθηκε, εφόσον και από  τον  υγειονομικό  έλεγχο  βρέθηκαν μεταξύ των προσφύγων κρούσματα  του  COVID - 19.

Επίσης με επιστολές του προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και  Τουρισμού ζήτησε  τη συνδρομή τους στην προσπάθεια αναίρεσης της απόφασης  εγκατάστασης των προσφύγων σε ένα  ιστορικό Δήμο με αναπτυσσόμενο  τουρισμό.

Με σεβασμό στους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες ο Δήμαρχος Τεμπών προσπαθεί να προφυλάξει την υγεία των κατοίκων του που με υπευθυνότητα και  σύνεση κατάφεραν να κρατήσουν την πανδημία μακριά από την περιοχή τους και δεν δέχονται την απόφαση του Υπουργού να την «φέρει» στην  τοπική  κοινωνία και να βάλει την ανάπτυξη και την υγεία τους σε καραντίνα.

Την ερχόμενη Τετάρτη ο Δήμαρχος θα μεταβεί στην Αθήνα στο Υουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για να έχει  συνεργασία με τον υπουργό για την  εύρεση λύσης στο μεγάλο πρόβλημα.