Ο πρώην Δήμαρχος Τεμπών & επικεφαλής της παράταξης Κώστας Κολλάτος και ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Αργυρίου απαντούν στον Δήμαρχο Τεμπών, Γιώργο Μανώλη, σχετικά τις ληξηπρόθεσμες οφειλές της ΔΕΥΑΤ.  

Όπως αναφέρουν "δεν είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή εμφανίζει αδυναμία στην διαχείριση κρίσιμων επιλογών καθώς η ανικανότητα και οι ανασφάλειες της την οδηγούν σε δηλώσεις μηδενισμού και απαξίωσης της πρώην Δημοτικής Αρχής.

Βέβαια οι δηλώσεις του Δημάρχου και προέδρου της ΔΕΥΑΤ έχουν διπλό χαρακτήρα.

Πρώτον εμφανίζει ως επιτυχία, μια διαδικασία χρηματοδότησης ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δήμων και των Νομικών προσώπων από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Δεν ανακαλύψατε την «Αμερική» κε Μανώλη.

Ακολουθήσατε μια πεπατημένη διαδικασία των ΟΤΑ για την εξόφληση των υποχρεώσεων τους, που ακολουθεί το σύνολο των Δήμων και η οποία στηρίχθηκε από σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς η απόφαση του υπήρξε ομόφωνη.

Εξάλλου η προηγούμενη Δημοτική Αρχή εξασφάλισε σημαντικές χρηματοδοτήσεις για την κάλυψη ληξιπροθέσμων, χωρίς ποτέ να αναφερθεί σε προκατόχους της.

Δεύτερον για μια ακόμη φορά χρησιμοποιείτε εκφράσεις και αριθμούς για τις οφειλές της ΔΕΥΑΤ, αδιαφορώντας ότι πρόκειται για ένα ζωντανό οργανισμό με υποχρεώσεις, απαιτήσεις και μηδενικό δανεισμό.

Αποκρύπτετε επιμελώς την συνεισφορά της ΔΕΥΑΤ στον Δήμο με το ποσό των 1,2εκ€, ποσό που προκύπτει τόσο με την ανάληψη υποχρεώσεων κατά την συνένωσης, όσο και με την απόδοση εσόδων προς το Δήμο.

Αποκρύπτετε με μαεστρία τις δραστηριότητες περίπου 20εκ € που πραγματοποιεί η ΔΕΥΑΤ μέσω προγραμμάτων που εξασφαλίστηκαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Έργα δικτύων αποχέτευσης και ΕΕΛ σε Συκούριο, Γόννους και Πυργετό, έργα εγκατάστασης τηλεμετρίας, αντικαταστάσεις δικτύων ύδρευσης, υπογείωσεις αρδευτικών αγωγών και που αποτυπώθηκαν τόσο στο Τεχνικό πρόγραμμα όσο και στον Προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΤ για το 2021.

Παρεμπιπτόντως το πόσο υπολογίζει την ΔΕΥΑΤ και την λειτουργία της η Δημοτική Αρχή, φάνηκε από την συνεδρίαση για την έγκριση του προϋπολογισμού καθώς δεν πραγματοποιήθηκε ούτε διά ζώσης, ούτε με τηλεδιάσκεψη αλλά διά τηλεφωνικής περιφοράς, μην παρέχοντας την δυνατότητα σε συναδέλφους να τοποθετηθούν.

Βέβαια κατανοούμε τις απέλπιδες προσπάθειες που καταβάλλει μέσω των δηλώσεων του ο κ. Μανώλης.

Πραγματικά, όταν τάζεις στους πάντες τα πάντα, όταν υπόσχεσαι μειωμένα τιμολόγια ύδρευσης χωρίς να το πραγματοποιείς, όταν αδρανείς σε κρίσιμα ζητήματα (πχ Ενεργειακή Κοινότητα), όταν αδυνατείς να στηρίξεις τις τοπικές κοινωνίες, είναι αναμενόμενο να αντιπολιτεύεσαι την αντιπολίτευση και να επιρρίπτεις ευθύνες στους προηγούμενους, παρότι βαδίζεις στο κλείσιμο της 2ης χρονιάς της θητείας σου".