Σκληρή απάντηση, από την Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μακρυχωρίου κ. Άννα Καραπάνου, σε αυτά που έγραψε, για την ίδια, και είδαν το φως της ενημερότητας, ο αντιδήμαρχος του δήμου Τεμπών κ. Αστέριος Σαΐτης
Η απάντηση έχει ως εξής:
«Ευφυέστατε ....κύριε αντιδήμαρχε για το πρόβλημα της ύδρευσης δεν χρειάζεται να απαντήσω κάτι τη στιγμή που μόνος σας  παραδέχεστε την ύπαρξη του προβλήματος τα τελευταία 15 χρόνια από τα οποία τα 8 τελευταία είσαστε δημοτική αρχή και αντιδήμαρχος και το αφήσατε να διαιωνίζεται.
 Για το τι προτείνω για τη λύση του χρόνια υπαρκτού προβλήματος, για να το μάθετε, καλά θα κάνετε να ανατρέξετε στις κατατεθειμένες αποφάσεις της τοπικής κοινότητας 6 τον αριθμό, με αριθμό πρωτοκόλλου (οι αριθμοί πρωτ. και οι ημερομηνίες που πρωτοκολλήθηκαν  βρίσκονται στις υπηρεσίες του δήμου Τεμπών).
Για το μόνιμα απούσα
Σας διαψεύδουν οι πάνω από σαράντα αποφάσεις που έχουν σταλεί από την τοπική κοινότητα προς την δημοτική Αρχή,. Οι παρουσίες μου στο δημοτικό συμβούλιο (δεν έχω απουσιάσει ποτέ). Οι μέρες και ώρες που χρειάστηκαν για να ετοιμασθούν το κτηματολόγιο και οι δασικοί χάρτες ,(δεν αφιερώσατε ούτε λεπτό).Οι μέρες και οι ώρες που αφιέρωσα για να  λειτουργήσει  το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι. Το καλλιτεχνικό εργαστήρι που λειτούργησε με εθελοντική εργασία. Είμαι υπερήφανη για την συμβολή μου στο στήσιμο και τη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου Τεμπών και άλλα πολλά.
 Για το επικίνδυνη
Θέλω να σας πληροφορήσω εσάς και τον συγγραφέα της επιστολής, (ο οποίος σίγουρα δε με γνωρίζει καλά) ότι και να το ήθελα δεν θα μπορούσα να γίνω επικίνδυνη γιατί ο θεσμικός μου ρόλος, είναι να επισημαίνω και να προωθώ για επίλυση τα προβλήματα του χωριού μου και των συγχωριανών μου. Άρα επικίνδυνος μπορεί να είναι μόνο αυτός που εκ του θεσμικού του ρόλου έχει υποχρέωση να δίνει λύσεις σε αυτά και δεν το κάνει για 8 συνεχόμενα χρόνια. Επικίνδυνοι είναι αυτοί που αναγκάζουν το τοπικό συμβούλιο (επικαλούμενοι έλλειψη χώρου) να παίρνει αποφάσεις στις καφετέριες, αυτοί που αναγκάζουν την πρόεδρο να έχει το αρχείο και ότι αλλά έγγραφα της τοπικής κοινότητας στο σπίτι της. Αυτοί που ποτέ δεν απαντούν στα αιτήματα και τις αποφάσεις της τοπικής κοινότητος.  Θέλω ακόμη να σας πω ότι θα είμαι εδώ ως το τέλος της θητείας μου είτε σας αρέσει είτε όχι και δεν χειραγωγούμε από κανέναν, Δε θέλω τίποτα για τον εαυτό μου (αυτό ίσως πονάει πολύ) παρά μόνο για το χωριό μου και τους συγχωριανούς μου .
 ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΣΜΗΤΙΚΑ
Τέλος κ. αντιδήμαρχε θέλω να επισημάνω σε σας και στον συγγραφέα της επιστολής να μην χάνετε την ψυχραιμία σας για μια απλή αναφορά στον τύπο για ένα χρόνιο πρόβλημα (όπως  εσείς επισημάνατε) και με κοσμητικά επίθετα και χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό μου, να θέλετε να καλύψετε, ΤΟ ΓΙΑ ΟΚΤΩ  ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ... Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΕ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ  ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΤΕ πριν την ανάληψη των καθηκόντων σας. Να τονίσω ότι έχω άψογη συνεργασία με αυτούς που με αντιμετωπίζουν σαν πρόεδρο του Μακρυχωρίου και όχι σαν πρόεδρο εκλεγμένη με την αντιπολίτευση.
Όσο για το ότι το λύσατε σε δυο μέρες το προβλημα. Είναι γνωστό στους συγχωριανούς μου ότι προσπαθείτε με πειραματισμούς να το λύσετε ως σήμερα που έστειλα την απάντηση μου. Αλλά εύχομαι να λυθεί το συντομότερο
Σοβαρευτείτε λοιπόν κ. αντιδήμαρχε και αφήστε να μας κρίνουν οι συγχωριανοί μας. Τέλος θέλω να σας τονίσω ότι και μετά την λήξη της θητείας μου θα κυκλοφορώ στο χωριό μου άνετα και με ψηλά το κεφάλι...
ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΤΕ ΛΑΛΙΣΤΑΤΗ
ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΟΥΣΑ».