Στους Γόννους  πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η πρώτη ημέρα έναρξης της  5ης πανδημοτικής Γιορτή Ελιάς του δήμου Τεμπών, στην αίθουσα του πρώην δημοτικού σχολείου Γόννων  . Η ελιά αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πρωτογενούς παραγωγής στην ευρύτερη περιοχή των Τεμπών, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι χρόνο με τον χρόνο ολοένα και περισσότεροι ασχολούνται με τη δενδρώδη αυτή καλλιέργεια.

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η έναρξη της Γιορτής με ημερίδα, η οποία περιελάμβανε ενδιαφέρουσες ομιλίες από τους :

Α)Δρ Τσαντήλας Χρήστος Γεωπόνος - ερευνητής-Διευθυντής Ινστιτούτου βιομηχανικών και κτηνοτροφικών φυτών Λάρισας του ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ.

" Επίδραση των πυρκαγιών στο έδαφος"

Β)Δρ Δημήτριος  Σταυρίδης Προϊσταμενος Τμήματος ποιοτικού  και Φυτοϋγειονομικου Ελέγχου ΔΑΟΚ Λάρισας  - Περιφέρεια Θεσσαλίας.

" Ολοκληρωμένη Φυτοπροστασίας στην Ελιά"

Γ) Χαρουντάκης Ιωάννης Γεωπόνος-

" Το κυκλωκονιο της Ελιάς"

Δ) ΜSc. Αθανάσιος  Λιάκατας Γεωπόνος- Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικου Ελέγχου ΔΑΟΚ Λάρισας - Περιφέρεια     Θεσσαλιας.

"Ή Συνταγογράφηση στο πλαισιο

της Εμποριας Γεωγραφικών Φαρμακων"

Ε) MSc. Βασιλική Παπατζέλου  Γεωπόνος- Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής ΔΑΟΚ Λάρισας - Περιφέρεια Θεσσαλιάς

"Ομάδες Παραγωγών και Ελαιοκομικό μητρώο"

Τον συντονισμό της εκδήλωσης καθώς και την έναρξη πραγματοποίησε η αντιδήμαρχος κα Γεωργία Τσιόπα -Λύτρα .

Στην έναρξη για την 5η πανδημοτικη γιορτή ελιάς παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος ,ο Βουλευτής της ΝΔ  Λάρισας κ.Χρήστος Κέλλας όπου απεύθυνε και χαιρετισμό όπως επίσης και ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης κ.Δημήτρης Γελαλής ,οι αντιδήμαρχοι κ. Αστέριος Σαίτης ,Κώστας Νταφούλης ,ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δ.Τεμπών κ.Γεώργιος Μανώλης ,οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Ευθύμιος Μπουζέκης ,Δημήτρης Τσέτσιλας,Χρήστος Τσούγιας,Αθανάσιος Καραναστάσης ,η Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κα Ξανθή Ζησάκη,ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ.Λάμπρος Ζάρρας ,ο πρόεδρος  τοπικής κοινότητας Γόννων κ.Γεώργιος Μπανιώρας ,μέλη τοπικών συμβουλίων ,πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής ,παραγωγοί της περιοχής .

Στον χώρο της εκδήλωσης υπάρχουν  περίπτερα προβολής από τους τοπικούς φορείς, τους συνεταιρισμούς, τους επαγγελματίες και παραγωγούς καθώς και έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Η ελιά και το λάδι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα». 

Αύριο  δεύτερη ημέρα της 5ης πανδημοτικής γιορτης Κυριακή 26 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 το πρόγραμμα  έχει ως εξής : 

Α)Έναρξη εκδήλωσης και ώρα 12:00 .

Β)Χαιρετισμός Δημάρχου Τεμπών

κ.Κώστα Κολλάτου .

Γ)χαιρετισμός Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Κώστα Αγοραστού .

Δ)Χαιρετισμοί επισήμων .

Ε)Ομιλία Ή καλλιέργεια της ελιάς στο Δήμο μας απο τον Προϊστάμενο  του γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Τεμπών κ.Σπυρίδων Μπετχαβέ .

Παράλληλα θα προσφέρονται διάφορα εδέσματα από τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Γόννων καθώς και απο την σχολή ΕΠΑΣ -ΟΑΕΔ μαθητείας Λάρισας (τμήμα μαγειρικής τέχνης.)

Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσουν

τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Συλλόγου Γόννων .

Συνδιοργάνωση : Περιφέρεια Θεσσαλίας Π.Ε Λάρισας - ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών -Τοπική κοινότητα Γόννων .