Η δράση «Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές στη Θεσσαλία», ολοκλήρωσε την Τρίτη 14 Νοεμβρίου τον κύκλο κατάρτισης με επισκέψεις σε τρεις δυναμικές επιχειρήσεις – μέλη του Συνδέσμου, ώστε οι εκπαιδευόμενοι να  εξοικειωθούν με τη λειτουργία μιας σύγχρονης και αυτοματοποιημένης βιομηχανίας.

Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2023 στην εταιρεία «Μεταλλεμπορική Θ. Μακρής Α.Ε.». Οι κκ  Αθανάσιος Μακρής και Βασίλης Σαγρής Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της εταιρείας παρουσίασαν την επιχείρηση και ακολούθησε συζήτηση για τις δυνατότητες απασχόλησης και εξέλιξης της ειδικότητας του ηλεκτρολόγου αυτοματιστή.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στα σημεία παραγωγής όπου εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό ανέλυσε τη λειτουργία των βιομηχανικών αυτοματισμών και τη συμβολή τους στην διευκόλυνση της παραγωγικής διαδικασίας.

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 υλοποιήθηκε η δεύτερη επίσκεψη των εκπαιδευομένων στη βιομηχανία αλουμινίου EXALCO S.A όπου ο κ. Στέλιος Σταγάκης, υπεύθυνος παραγωγής της επιχείρησης ξενάγησε τους συμμετέχοντες στη βιομηχανία και συζήτησε μαζί τους για τους αυτοματισμούς σε επίπεδο παραγωγής αλλά και το ρόλο και τις καθημερινές ασχολίες ενός ηλεκτρολόγου στην εταιρεία, παρουσιάζοντας πραγματικά παραδείγματα.

Την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην βιομηχανία τροφίμων BRETAS Ε.Π.Ε, όπου ο κ. Βάιος Μπρέτας CEO της επιχείρησης και η κ. Βιργινία Σταυροθεοδώρου υπεύθυνη του τμήματος Ποιοτικού Ελέγχου, παρουσίασαν όλα τα στάδια επεξεργασίας και τελικής συσκευασίας της ελιάς, επισημαίνοντας την ανάγκη συνεχούς εκσυγχρονισμού των διαδικασιών και προβάλλοντας την κοινή πεποίθηση όλων των επιχειρήσεων για την αναγκαιότητα ενίσχυσης του επαγγέλματος του ηλεκτρολόγου – αυτοματιστή, ιδιαίτερα για τις Θεσσαλικές βιομηχανίες.

Στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες μετά την επιτυχή ολοκλήρωσή του να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΘΕΒ.

Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Θεματικών Δωρεών του Ιδρύματος Μποδοσάκη και τη χορηγική υποστήριξη των επιχειρήσεων EXALCO Α.Ε., ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ, ΜΕΤΑΛΛΕΜΠΟΡΙΚΗ Θ. ΜΑΚΡΗΣ Α.Ε., ΜΠΕΤΤΙΝΑ ΑΒΕΕ και ΠΡΟΚΕΛ Α.Ε.