Την εξαιρετική ταινία “Σονάτα σε κλειστό δωμάτιο” του Αντριάν Σιτάρου, προβάλει την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στις 19:00 και στις 21:30, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στο Χατζηγιάννειο.
Μια ταινία που διαπραγματεύεται ένα θέμα ταμπού, εκείνο της αιμομιξίας και ένα άλλο, εκείνο της έκτρωσης που διχάζει την κοινωνία.
Ο Βίκτορ, είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας ο οποίος απολαμβάνει ένα οικογενειακό δείπνο μαζί με τα τέσσερα παιδιά του και τους συντρόφους τους. Όμως η όμορφη ατμόσφαιρα θα χαλάσει όταν ένας από τους γιους του, ο Κόσμα, θα αναφέρει πως Βίκτορ, πριν από το 1989 και σύμφωνα με στοιχεία που έχουν έρθει στο φως, κατέδιδε στην αστυνομία γυναίκες που ήθελαν να κάνουν έκτρωση.
Εκείνος θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τη θέση του, λέγοντας πως η Σάσα και ο Ρόμι, τα δίδυμα παιδιά του, ήρθαν στη ζωή επειδή ο ίδιος ήταν εναντίον των αμβλώσεων.
Μετά από λίγο καιρό, η Σάσα θα μείνει έγκυος, η εγκυμοσύνη της μόνον επιθυμητή δεν είναι και ο Βίκτορ θα βρεθεί μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα που θα τον φέρει αντιμέτωπο με τα πιστεύω του.
Η ταινία γυρίστηκε χωρίς σενάριο και οι ηθοποιοί ήταν ελεύθεροι να εκφραστούν ελεύθερα. Το μόνο που υπήρχε ήταν ο κορμός της πλοκής. Οι ηθοποιοί προετοιμάζονταν μόνοι τους επί έναν χρόνο, για να είναι έτοιμοι για τα γυρίσματα.
Ο δε σκηνοθέτης επέτρεπε στον εαυτό του μονάχα μία λήψη σε κάθε σκηνή, ώστε να υπάρχει μια αυθεντικότητα σαν ντοκιμαντέρ. Οι διευθυντές φωτογραφίας είχαν πλήρη ελευθερία να επιλέγουν μόνοι τους τα πλάνα, σύμφωνα με το ένστικτο και τις προσωπικές τους ιδέες.
Γυρίστηκε μέσα σε δύο εβδομάδες με πολύ χαμηλό προϋπολογισμό.
Δραματική 2016 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 89'
Ρουμάνικη ταινία, σκηνοθεσία Άντριαν Σιτάρου με τους: Άντριαν Τιτιένι, Αλίνα Γκριγκόρε, Ρόμπι Ουρς
Γενική είσοδος 4 ευρώ