Την ταινία Πολωνού σκηνοθέτη Πάβελ Παβλικόφσκι “Ψυχρός Πόλεμος” προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου στις 19:00 και στις 21:30, στο Χατζηγιάννειο.
Πρόκειται για ένα αξέχαστο, συγκινητικό love story με φόντο τη μεταπολεμική Ευρώπη.
Σε μια πολωνική κωμόπολη του 1949, ο Βίκτορ και η Ιρίνα, καλλιτεχνικοί επικεφαλής ενός χορωδιακού και χορευτικού συγκροτήματος, αναζητούν νέα ταλέντα. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει φολκλορικά και πατριωτικά τραγούδια, αλλά όταν η πανέμορφη και δυναμική Ζούλα ανεβαίνει στη σκηνή, ο Βίκτορ συνειδητοποιεί πως μόλις ανακάλυψε μια σταρ, με την οποία γίνεται γρήγορα ζευγάρι.
Πιανίστας με λατρεία στην τζαζ, υποφέρει από τα στενά προπαγανδιστικά όρια μέσα στα οποία πρέπει να κινείται διαρκώς κι έτσι, όταν το γκρουπ ταξιδεύει στο Ανατολικό Βερολίνο, αποφασίζει να αυτομολήσει στη Δύση. Ζητά από τη Ζούλα να τον ακολουθήσει, εκείνη όμως αποφασίζει να επιστρέψει στη Βαρσοβία. Είναι ο πρώτος από μια σειρά χωρισμών (κι επανενώσεων) που θα ακολουθήσουν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’60.
Υπάρχουν ακόμα μοιραίοι και απόλυτοι έρωτες στο σινεμά…
Ασπρόμαυρο φιλμ, με σαγηνευτικές μουσικές, υπέροχη φωτογραφία, δυνατές ερμηνείες, μας δίνουν μια υψηλής αισθητικής ρομαντική ταινία για την αβάσταχτη αβεβαιότητα του έρωτα, σε μια αβέβαιη εποχή.
Βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών.

Δραματική 2018 | Α/Μ | Διάρκεια: 84'
Πολωνική ταινία, σκηνοθεσία Πάβελ Παβλικόφσκι με τους: Τζοάνα Κούλιγκ, Τομάς Κοτ, Άγκατα Κουλέσα
Γενική είσοδος 4 ευρώ