Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Μιριάνα Καράνοβιτς “Η καλή σύζυγος” προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, την Τρίτη 27 Μαρτίου στις 19:00 και στις 21:30 στο Χατζηγιάννειο.
Η Μιριάνα Καράνοβιτς είναι μια εμβληματική ερμηνευτική μορφή στη Σερβία, καθώς έχει πρωταγωνιστήσει σε μεγάλες επιτυχίες του Εμίρ Κουστουρίτσα («Underground»), ενώ έχει συμμετάσχει σε κροάτικες και βοσνιακές αντιπολεμικές παραγωγές («Σεράγεβο σ’ Αγαπώ»).
Λαμβάνοντας ως αφορμή το πολύπαθο παρελθόν της χώρας της, στην πρώτη της απόπειρα πίσω από την κάμερα, η Μιριάνα Καράνοβιτς, σκιαγραφεί ένα πολυεπίπεδο και συγκινητικό γυναικείο πορτρέτο, το οποίο βγαίνει νικητής χάρη στο πάθος και την ειλικρίνεια της δημιουργού του.
Η Μιλένα είναι μια μέσης ηλικίας μητέρα και νοικοκυρά, που ζει μια τακτοποιημένη ζωή στα προάστια του Βελιγραδίου. Oταν δεν έχει πρόβα στην τοπική χορωδία, περιποιείται τον εαυτό της, ετοιμάζει το φαγητό για όλους, κάνει έρωτα με τον σύζυγό της και δεξιώνεται τους φίλους της οικογένειας.
 Όμως μια ξεχασμένη βιντεοκασέτα θα ανατρέψει όλες τις βεβαιότητές της και η Μιλένα θα αναγκαστεί να πάρει αποφάσεις που θα συνταράξουν τη ζωή όλων.
Η πρώτη και η τελευταία σκηνή της «Καλής συζύγου» βρίσκουν την Μιλένα σιωπηλή και γυμνόστηθη. Μόνο που η γυναίκα της αρχής που κοιτάζεται μπροστά στον καθρέφτη, δεν είναι η ίδια η γυναίκα που θα συναντήσουμε στο τέλος.
Η ίδια λέει:
«“Η καλή σύζυγος” δεν είναι μια ταινία για τον πόλεμο και τα εγκλήματα κατά πολιτών. Παρατηρεί τις δυσλειτουργικές οικογένειες εκείνων που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα.
Η ταινία αφηγείται την «αφύπνιση»  της Μιλένας και την έξοδό της από τον «παράδεισο» των προαστίων, στον οποίο έχει βολευτεί.
Η ιστορία που θέλω να διηγηθώ είναι στην πραγματικότητα η ιστορία όλων αυτών των συμβιβασμών που κάνουμε, χωρίς ποτέ να σκεφτόμαστε το τίμημα.
Είναι η ιστορία όλων αυτών των ανθρώπων,  που περνούν τη ζωή παριστάνοντας ότι δεν βλέπουν τι συμβαίνει μπροστά τους, απλώς γιατί δεν συμβαίνει στους ίδιους.
Αυτοί που δεν κάνουν τίποτα για να αποτρέψουν το κακό, φέρουν και οι ίδιοι ευθύνη. Ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε είναι να έρθουμε αντιμέτωποι με την αλήθεια.»
Σερβία, 2016
Σκηνοθεσία - Σενάριο Μιριάνα Καράνοβιτς
Μουσική: Ντέζαν Πέζοβιτς
Πρωταγωνιστούν: Μιριάνα Καράνοβιτς, Μπόρις Ισάκοβιτς, Μπόγιαν Νάβοτζεκ
Διάρκεια: 90 λεπτά
Γενική είσοδος 4 ευρώ