Την ταινία εποχής “Ένα τραγούδι για το ηλιοβασίλεμα” του σπουδαίου Βρετανού σκηνοθέτη Τέρενς Ντέιβις, προβάλλει από τη Δευτέρα 25 Ιουλίου μέχρι την Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 22:00, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στο Σινέ Μύλος.
Η κόρη ενός αυταρχικού αγρότη ενηλικιώνεται στη Σκοτία των αρχών του προηγούμενου αιώνα. Έχοντας εγκαταλείψει τα όνειρά της να γίνει δασκάλα για να παραμείνει στην πατρική γη, και αφού βλέπει τον αγροίκο πατέρα της να ωθεί σε αυτοκτονία τη μητέρα της, τα δίδυμα αδελφάκια της να υιοθετούνται από συγγενείς, τον μεγάλο, από παιδί κακοποιημένο αδελφό της να φεύγει διά παντός και τον πατριάρχη να πεθαίνει από εγκεφαλικό, αποφασίζει να πάρει την τύχη της στα χέρια της και να στρώσει τη ζωή της με τον νεαρό εργάτη που τη φλερτάρει.
Η ιστορία συναντά την προσωπική μοίρα σε μια ποιητική όσο και σκληρά ρεαλιστική μεταφορά του ομώνυμου εμβληματικού βρετανικού μυθιστορήματος του Λιούις Γκράσικ Γκίμπονς, από τον στιλίστα Τέρενς Ντέιβις («Το Βαθύ Μπλε του Έρωτα»).
Ο Τέρενς Ντέιβις παραδίδει μια ακόμη υπέροχη ταινία για το χρόνο που περνά, τους ανθρώπους που αντέχουν και την ομορφιά που μένει.
Κατορθώνει στο «Sunset Song» να κάνει ένα πορτρέτο όχι μόνο μιας γυναίκας που βρίσκει τη δύναμη να σηκώσει το ανάστημά της σε μια αντίξοη εποχή και κοινωνία, μα όπως συνήθως κάνει στις ταινίες του, να κοιτάξει τους ανθρώπους στην ακατάπαυστη ροή του χρόνου, να αποτυπώσει κάτι βαθύ και δυνατό από ιστορίες που από μόνες τους ίσως δεν ορίσουν τίποτα μεγαλύτερο, μα που μας βοηθούν να κατανοήσουμε τον εαυτό μας.
Το «Ένα τραγουδι για το ηλιοβασίλεμα» είναι μια ταινία εποχής που δεν μοιάζει με καμία άλλη.
Ταινία εποχής/ Ηνωμένο Βασίλειο, Λουξεμβούργο, 2015
Σκηνοθεσία - Σενάριο:Τέρενς Ντέιβις/ Φωτογραφία:Μάικλ ΜακΝτόνο/ Πρωταγωνιστούν:΄Aγκνες Ντέιν, Πίτερ Μούλαν, Κέβιν Γκάθρι, ΄Iαν Πίρι

Διάρκεια:135 λεπτά/ Γενική είσοδος 4 ευρώ