Η ταινία «The Artist» θα προβληθεί την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 στις 7:00μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου με είσοδο ελεύθερη για όλους.
Η ιστορία της σχέσης ενός αστέρα του σινεμά και μίας νεαρής ανερχόμενης ηθοποιού την εποχή της μετάβασης από τον βωβό στον ομιλούντα κινηματογράφο. Η ταινία κέρδισε συνολικά 151 βραβεία και διακρίθηκε τόσο στις Χρυσές Σφαίρες όσο και στα Όσκαρ, όπου τιμήθηκε με πέντε αγαλματίδια, μεταξύ των οποίων και το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Το «The Artist», η ταινία αποκάλυψη του Φεστιβάλ Καννών, χάρισε στον πρωταγωνιστή της Ζαν Ντιζαρντέν το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου. Η ταινία του Μισέλ Χαζαναβίσιους είναι ο πιο πρωτότυπος φόρος τιμής για το σινεμά που γυρίστηκε ποτέ: βουβή και ασπρόμαυρη καταφέρνει τελικά, με την αισιοδοξία και το χιούμορ της να γεμίσει την αίθουσα με ήχους και χρώματα. Τρυφερή, αυτή η γαλλική παραγωγή, διατρέχει όλα σχεδόν τα είδη του κλασσικού σινεμά, αποδεικνύοντας ότι η αληθινή σινε-μαγεία βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας, μακριά από ειδικά εφέ και ψηφιακές φανφάρες.
ΥΠΟΘΕΣΗ
Λαμπερός και αυτάρεσκος σούπερ σταρ, ο Ζορζ Βαλεντίν, ο πιο σημαντικός ηθοποιός του Χόλιγουντ την εποχή του βωβού, συναντά φιλόδοξη, ανερχόμενη στάρλετ που είναι σφόδρα ερωτευμένη μαζί του, την Πέπι Μίλερ. Οι ζωές τους μπλέκονται κι ενώ το άστρο της Μίλερ λάμπει κάθε μέρα και περισσότερο, η δόξα του Βαλεντίν γκρεμίζεται μαζί με το βωβό σινεμά. Ο ομιλών κινηματογράφος, βρίσκει τον πρωταγωνιστή μας ανήμπορο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, ενώ το μελόδραμα μπλέκει με την κωμωδία και απογειώνει την ταινία μέσα από συνεχείς εκπλήξεις.
Δραματική/Ρομαντική Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Μισέλ Χαζαναβίσιους με τους: Ζαν Ντιζαρντέν, Τζον Γκούντμαν, Τζέιμς Κρόμγουελ, Μπερενίς Μπεγιό