Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα μετατρέπεται σε ένα θαυμαστό σταυροδρόμι! Σε αυτό συναντιούνται η παιδική ηλικία και τα εικαστικά, με άλλες μορφές τέχνης, όπως ο κινηματογράφος, η μουσική, τα παραμύθια κ.ά.
Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, παρουσιάζοντας μια εναλλακτική παιδοψυχαγωγική πρόταση, εγκαινιάζει το πρόγραμμα «Μια Κυριακή στο μουσείο...αλλιώς!». Προβολές βραβευμένων ταινιών για παιδιά και νέους, κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, θα πραγματοποιούνται στο χώρο της Βιβλιοθήκης του μουσείου. Οι ταινίες που θα προβληθούν για τα παιδιά και τους συνοδούς τους, είναι υψηλής παιδαγωγικής και καλλιτεχνικής ποιότητας, έχουν σαν επίκεντρο την παιδική και νεανική ηλικία και έχουν κερδίσει πλήθος βραβείων σε φεστιβάλ.
Ώρα 11:30, είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες-κρατήσεις θέσεων τηλ. 2410-671176.
Πρόγραμμα προβολών:
Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017
Το Αγόρι και ο Κόσμος, ηλικία 6+
Κυριακή 5 Μαρτίου 2017
Ο βασιλιάς των μασκών, ηλικία 9+
Κυριακή 2 Απριλίου 2017
Ο Μίνι και οι κλέφτες του μελιού, ηλικία 3+
Κυριακή 7 Μαΐου 2017
Ο Ψύλλος, ηλικία 6+
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ώρα 11:30
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ  «Το Αγόρι και ο Κόσμος» (O Menino e o Mudno) του Alê Abreu.
Μια συναρπαστική ταινία με κινούμενα σχέδια χωρίς λόγια για ηλικίες 6+ ετών αλλά και για ενήλικες! Animation χωρίς λόγια, έγχρωμο, 81’, Βραζιλία, 2013
ΣΥΝΟΨΗ: Η ιστορία ενός Αγοριού που φεύγει από το χωριό του και πηγαίνει στην πόλη, για να συναντήσει τον πατέρα του, ο οποίος αναζητά εργασία ως εσωτερικός μετανάστης. Στο ταξίδι αυτό, το Αγόρι παρατηρεί το αντιφατικό πρόσωπο της σύγχρονης Βραζιλίας, που θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε χώρα στη σύγχρονη εποχή. Και τι δεν θα συναντήσει ο μικρός ήρωας! Από τις γιορτές, τη χαρά και τη μουσική, μέχρι την κακοπληρωμένη βιομηχανική εργασία, την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, την εκμετάλλευση και την πείνα.
Η ταινία, συναρπάζει με τα σχέδια, τα χρώματα και τη μουσική. Δεν έχει διαλόγους «για να μη λερωθεί αυτό το διαμάντι με περιττά πράγματα», όπως έγραψε ο κριτικός της γαλλικής L’ Express. Η ταινία έχει κερδίσει 45 διεθνή βραβεία σε φεστιβάλ και ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ταινίας το 2016. Στο σάουντρακ της ταινίας συμμετέχει ο θρύλος της βραζιλιάνικης μουσικής Nana Vasconselos, αλλά και άλλοι κορυφαίοι μουσικοί της Βραζιλίας, όπως το συγκρότημα Barbatugues.