«Η πιο μικρή ημέρα» του χρόνου είναι η 21η Δεκεμβρίου, και είναι επίσης η γιορτή των ταινιών μικρού μήκους, που ξεκίνησε με την πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου και κινούμενης εικόνας (CNC) της Γαλλίας. Με αυτή την αφορμή, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας παρουσιάζουν για έκτη χρονιά, μια επιλογή ταινιών μικρού μήκους για τα παιδιά δημοτικών σχολείων και ταξιδεύουν στις πόλεις Δράμα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Ιτέα και Λαμία!

Στη Λάρισα, μικροί μαθητές θα ζήσουν τη διοργάνωση την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στο θέατρο ΟΥΗΛ, με την ευθύνη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας  σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων. 

Θα απολαύσουν μια επιλογή  γαλλόφωνων ταινιών, που έχουν διακριθεί για την ποιότητά τους και στην πλειονότητά τους είναι αφιερωμένες στην κωμωδία, τη μουσική και τη δύναμη της εικόνας.

Οι ταινίες θα προβληθούν στα γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους και πάντα στο πνεύμα της εορταστικής ατμόσφαιρας των Χριστουγέννων, κατάλληλες για τους μικρούς φίλους του κινηματογράφου!