To υπαρξιακό θρίλερ της Λιν Ράμσεϊ «Δεν Ήσουν Ποτέ Εδώ» προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, από τη Δευτέρα 9 έως την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 στις 22:00, στον θερινό κινηματογράφο «Μπαρμπής Βοζαλής» στο Μύλο του Παππά.
Βετεράνος πεζοναύτης, αντικοινωνικός και με ψυχολογικά προβλήματα, αναλαμβάνει έναντι αμοιβής να σώζει κορίτσια που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικού εμπορίου και να τα επιστρέφει στις οικογένειές τους.
Η φαινομενικά απλή υπόθεση εντοπισμού της ανήλικης κόρης ενός Νεοϋορκέζου Γερουσιαστή, τον οδηγεί σε ένα θανάσιμο δίκτυο διαφθοράς που αγγίζει υψηλά πολιτικά κλιμάκια.
Δεκαοχτώ χρόνια μετά το θαυμάσιο ντεμπούτο της («Ratcatcher»), η Ράμσεϊ επιβεβαιώνει πως δικαίως συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες γυναικείες φωνές του μοντέρνου σινεμά, ακολουθώντας για πρώτη φορά στη φιλμογραφία της έναν αρσενικό ήρωα στην αιματηρή σταυροφορία του για μια κάποια υποψία λύτρωσης.
Διπλή βράβευση στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών (Βραβεία Σεναρίου και Καλύτερου Ηθοποιού), με τον Χόακιν Φίνιξ να κλέβει τις εντυπώσεις στην μινιμαλιστική, σωματική ερμηνεία του ως εξολοθρευτής άγγελος που βουτά στην άβυσσο μιας πεσιμιστικής, εφιαλτικής πραγματικότητας.
Θρίλερ 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 90'
Αγγλογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Λιν Ράμσεϊ με τους: Γιόακιν Φίνιξ, Εκατερίνα Σαμσόνοφ, Αλεσάντο Νιβόλα, Τζούντιθ Ρόμπερτς
Γενική είσοδος 4 ευρώ.