Με την παρουσία δύο σπουδαίων σκηνοθετών, του Γιώργου Τσεμπερόπουλου (φωτογραφία) και του Παναγιώτη Καρκανεβάτου, συνεχίζεται το 4ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου «Θ. Αγγελόπουλος», την Παρασκευή 9 Μαρτίου στο Χατζηγιάννειο.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα:
7.00μ.μ. Ομιλία του Προέδρου της ΟΚΛΕ (Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας), ιστορικού και κριτικού κινηματογράφου Δημήτρη Καλαντίδη, για το σινεμά του Γιώργου Τσεμπερόπουλου.
7.30μ.μ. “Πίσω Πόρτα” του Γιώργου Τσεμπερόπουλου
Η «Πίσω Πόρτα» είναι η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, η οποία είναι ταινία εποχής και η ιστορία της διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1960 στην Ελλάδα. Το σενάριο το έγραψε ο ίδιος, μαζί με τον Ντένη Ηλιάδη.
Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο 12χρονος τότε Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου. Στους υπόλοιπους ρόλους παίζουν οι: Aλεξανδριανή Σικελιανού, Xάρης Σώζος, Αντρέας Κοντόπουλος, Iεροκλής Mιχαηλίδης, Aντώνης Kαφετζόπουλος, Ελισάβετ Μουτάφη, Έφη Παπαθεοδώρου, Μαρία Σολωμού, Κατερίνα Τσάβαλου,  Ελένη Κοκκίδου, Ακίνδυνος Γκίγκας.
Στον ανήσυχο κόσμο της δεκαετίας του '60, ο 13χρονος Δημήτρης ωριμάζει απότομα μέσα από τις απρόβλεπτες αλλαγές της προσωπικής του ζωής. Γίνεται μάρτυρας των ηλεκτρισμένων γεγονότων, αλλά και της τρέλας μιας παράδοξης εποχής. Νιώθει τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα. Αποκτά τις πρώτες εμπειρίες, πειραματίζεται, ψάχνει λύσεις και απαντήσεις. Αντιδρά στον κυνικό κόσμο των ενηλίκων με την τόλμη και τη φαντασία της πρώιμης εφηβείας του.
Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό ο σκηνοθέτης της ταινίας.
9.00 μ.μ.Μουσικό αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο με τον Αντώνη Ζαφειρίου και την Άννα Κανέλη
9.30μ.μ. “Καλά κρυμμένα μυστικά, Αθανασία” του Παναγιώτη Καρκανεβάτου, με τους: Μαρίνα Καλογήρου, Γιώργος Καραμίχος, Βαγγέλης Μουρίκης, Αγγελική Παπούλια.
Η Άντζελα ζει στη Νέα Υόρκη και έχει πλέον φτιάξει τη δική της ζωή, μέχρι τη στιγμή που ένα μυστικό τριάντα χρόνων θα της αποκαλυφθεί κι εκείνη θα πάρει το δρόμο για την Ελλάδα, την πατρίδα που δε γνώρισε ποτέ, αναζητώντας το βιολογικό της πατέρα.
Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό ο σκηνοθέτης της ταινίας.