Σε λιγότερο από ένα μήνα τρεις αίθουσες της Λάρισας θα φιλοξενήσουν το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας. Στα Victoria cinemas , το Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας και το Γαλλικό Ινστιτούτο θα προβληθούν  130 ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο στις κατηγορίες Ελληνικό, Διεθνές , Γάλλοι μικρομηκάδες, animation ,eco films και μαθητικές και  14 ταινίες μεγάλου μήκους στα αφιερώματα  σε μεγάλους , βραβευμένους έλληνες και ξένους σκηνοθέτες.
Μετά από 10 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας ,μαζικότητας και αποδοχής από το κοινό της Λάρισας, και της Ελλάδας γενικότερα,  το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, είναι ένα από τα μεγαλύτερα Περιφερειακά Φεστιβάλ Κινηματογράφου αναγνωρισμένο πλέον  από ελληνικούς και διεθνείς φορείς .
Η 11η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και γίνεται με τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων και του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας. Το Φεστιβάλ στηρίζουν η Γαλλική, Ρουμάνικη και Κυπριακή Πρεσβεία εκπρόσωποι των οποίων θα παρακολουθήσουν τις προβολές και την τελετή λήξης και απονομής των βραβείων
Το Διεθνές Φεστιβαλ Κινηματογράφου Λάρισας, αφού φιλοξένησε μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού Κινηματογράφου, ( Κούνδουρο, Βούλγαρη,κ.α.)βάζει μεγαλεπήβολους στόχους στον Διεθνή χώρο.
Σ΄αυτά τα πλαίσια το κεντρικό του κινηματογραφικό αφιέρωμα είναι στον Ρουμάνικο Κινηματογράφο, το οποίο γίνεται υπό την αιγίδα της Ρουμάνικης Πρεσβείας στην Ελλάδα, ένα κινηματογράφο με μεγάλες επιτυχίες στα αναγνωρισμένα  Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ με σπουδαίους νέους σκηνοθέτες σε πρωτοποριακές ταινίες. ΄Ηδη έχει συμφωνηθεί μια συνεργασία του Φεστιβάλ Λάρισας με το Bucharest Short Film Festival  του οποίου ο Διευθυντής και βραβευμένοι σκηνοθέτες θα φιλοξενηθούν στη Λάρισα για να παρακολουθήσουν  τις προβολές και τα αφιερώματα.
 Ξεχωριστή θέση στο φεστιβάλ κατέχει το αφιέρωμα στην θεματική « έρευνα και καινοτομία» το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.
Θα προβληθούν  τέσσερις ταινίες Α΄και τέσσερις Β΄προβολής  που αναδεικνύουν την αξία της έρευνας και της καινοτομίας σε όλους τους τομείς ανθρώπινης δραστηριότητας.
΄Ολες οι προβολές είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.
Στον ενδιάμεσο χώρο ελληνικού και διεθνούς Κινηματογράφου, σημαντική θέση κατέχει στο πρόγραμμα το αφιέρωμα στον Γ.Λάνθινο, το σκηνοθέτη με σημαντική παρουσία στον Διεθνή χώρο. Κριτικοί Κινηματογράφου έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν για τον πολυβραβευμένο έλληνα σκηνοθέτη ενώ θα γίνει μια αναδρομή στο κινηματογραφικό του έργο από τον ¨Κυνόδοντα» μέχρι την υποψήφια για όσκαρ ταινία του «The Favourite».
 Στην ενότητα ΄Ελληνες Κινηματογραφιστές το φεστιβάλ έχει προσκαλέσει το σκηνοθέτη ΄Αγγελο Φραντζή ταινίες του  οποίου έχουν βραβευθεί και προβληθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, ενώ ο σκηνοθέτης από την μεγαλύτερη γενιά Θοδωρής Μαραγκός θα προβάλει το βραβευμένο στο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Χαλκίδας ντοκιμαντέρ του παραγωγής 2018 « ΄Ολο γελούσε». Το ντοκιμαντέρ  είναι αφιερωμένο στον έλληνα ηθοποιό Κώστα Τσάκωνα.
Στις παράλληλες εκδηλώσεις σημαίνουσα θέση κατέχει η έκθεση γλυπτών του Σάκη Παπαγιάννη TROIAN WOMEN - ΩΔΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ,εμπνευσμένη από τις γυναίκες   στις ταινίες του Νίκου Κούνδουρου.
Τρία εργαστήρια κατέχουν πολύ σημαντική θέση στο φεστιβάλ : «Το κινηματογραφικό έργο του Παντελή Βούλγαρη και το ελληνικό Ιστορικό Φιλμ» από τη Δέσποινα Τριανταφυλλίδου,κριτικό κινηματογράφου, «Ερωτισμός και βία στον κινηματογράφο» από τον σκηνοθέτη ΄Ακυ Μητσούλη και « η φωτογραφία στον κινηματογράφο» από τον Φώτη Νατσιούλη.
Το Φεστιβάλ θα κλείσει με τη μεγάλη γιορτή της απονομής την οποία θα παρουσιάσει ο Σεραφείμ Σίλας με τιμώμενο καλλιτέχνη τον ηθοποιό Αποστόλη Τότσικα.