Με δυο καινούριες ελληνικές ταινίες, συνεχίζεται την Πέμπτη 8 Μαρτίου, το 4ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου «Θ. Αγγελόπουλος» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο και την ΟΚΛΕ, στο Χατζηγιάννειο.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα:
Στις 7.00μ.μ. θα προβληθεί η πολυβραβευμένη ταινία της Μαρίας Ντούζα “Το δέντρο και η κούνια” (2013), με τους: Μυρτώ Αλικάκη, Ηλία Λογοθέτη, Μιριάνα Καράνοβιτς.
Πρόκειται για ένα οικογενειακό δράμα χαρακτήρων που εξελίσσεται στην επαρχία και οι δια¬δρομές των ηρώων του θίγουν αναπόφευκτα το ζήτημα των συνόρων, εσωτερικών κι εξωτερικών, προαιώνιων εμποδίων στην ανθρώπινη επικοινωνία. 
Η ιστορία της αφορά το πιο επίκαιρο ίσως πολιτικοκοινωνικό θέμα των ημερών μας, το μεταναστευτικό, το οποίο προσεγγίζει με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο για το ελληνικό σινεμά τρόπο.
 «Το δέντρο και η κούνια», που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ του Μόντρεαλ, ταξίδεψε σε πολλά φεστιβάλ σε όλον τον κόσμο αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις - ανάμεσά τους, Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο, Χρυσή Αφροδίτη Καλύτερης ταινίας και Καλύτερου Σεναρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρου, Πιο Δημοφιλούς Ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Τορόντο κ.ά.
Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό η σκηνοθέτης της ταινίας.
Στις 9.30μ.μ. θα προβληθεί η ταινία “Πολυξένη, Μια ιστορία από την Πόλη” (2017) της Δώρας Μασκλαβάνου, με τους: Κάτια Γκουλιώνη, Υβόννη Μαλτέζου, Οζγκούρ Εμρέ Γιλντιρίμ, Λυδία Φωτοπούλου.
Στην τρίτη της μεγάλου μήκους ταινία, η Δώρα Μασκλαβάνου πραγματεύεται τη γυναικεία χειραφέτηση, με μια ιστορία εμπνευσμένη από τη δραματική προσπάθεια μιας Ελληνίδας από την Πόλη να διεκδικήσει την ανεξαρτησία της από τα  δεσμά της οικογένειας και της κοινωνίας .
Το 1955 ένα ζευγάρι επιφανών Κωνσταντινουπολιτών υιοθετούν την ορφανή 12χρονη Πολυξένη. Το κορίτσι, το οποίο αποχωρίζεται τον μικρότερο αδερφό της, θα μεγαλώσει με λαμπρές υποσχέσεις, αλλά θα δώσει και μάχες για να υπερασπιστεί όσα της ανήκουν.
Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό η σκηνοθέτης της ταινίας.