Η CASK κλείνει την έκθεση ΑΛΕΞΗΣ ΑΚΡΙΘΑΚΗΣ “Αυτό το σχέδιο είναι λάθος” παρουσιάζοντας το Σαββατο 9 Δεκεμβρίου στις 7 μμ στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, το ντοκιμαντέρ της Εύης Καραμπάτσου «Vive la fuite!» (Ζήτω η φυγή) για τη ζωή του Αλέξη Ακριθάκη.
Η προβολή θα πραγματοποιηθεί  σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας και με τη στήριξη της διεύθυνσηδ του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών.
 «Vive la fuite!» ήταν το μότο ζωής του Αλέξη Ακριθάκη, του σημαντικού Έλληνα ζωγράφου, ο οποίος πέρασε την πιο γόνιμη περίοδο της καλλιτεχνικής του πορείας στο Βερολίνο.
 Ένας ρομαντικός, αντισυμβατικός ζωγράφος, ένας ονειροπόλος με ανεπιτήδευτη παιδικότητα, μια παρορμητική προσωπικότητα που ταυτίστηκε με το μύθο του «κολασμένου» καλλιτέχνη με τον πιο ταπεινό και βιωματικό τρόπο.
Αναφέρει σχετικά η σκηνοθέτις: Το ενδιαφέρον μου άρχισε όταν είδα πρώτη φορά έργο του Ακριθάκη. Με μάγεψαν τα έργα του, είχαν μια πρωτόγνωρη δύναμη για τα δικά μου μάτια. Μια πρωτόγνωρη αθωότητα, ειρωνεία, πρόκληση, χιούμορ, θλίψη, τρυφερότητα…
Θυμάμαι μία φράση του Νάνου Βαλαωρίτη από την παρουσίαση της πρώτης ατομικής έκθεσης του Ακριθάκη, στο Γαλλικό Ινστιτούτο το 1965: «…Η σπειροειδής χαίτη ενός αποτυχημένου φεγγαριού που πήγε να γίνει άνθρωπος… Και να επιτέλους το ανεκδιήγητο, διηγημένο σε εικόνες…. Όσοι έχουν μάτια ακούν κι όσοι έχουν αυτιά θα δούνε…. ».
Δεν είναι υπέροχο; Υπέροχη περιγραφή ενός υπέροχου πλάσματος… Το ταξίδι αυτό ήταν δύσκολο, μακρύ και απολαυστικό. Ξεκίνησα έχοντας ως μοναδική αποσκευή τα έργα του. Επέστρεψα με πολλές αποσκευές και ακόμη περισσότερα συναισθήματα από την επαφή με τους αγαπημένους του ανθρώπους, τα ίχνη του στις πόλεις που έζησε, τα κρυμμένα σημάδια και τα σύμβολα στο έργο του… (συνέντευξη της Εύης Καραμπάτσου στην Popaganda, 08/04/2017)
Σκηνοθεσία - Σενάριο: Εύη Καραμπάτσου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος
Μοντάζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου
Μουσική: Αλέξης Geitmann, Δημήτρης Φριτζάλας
Παραγωγός: Εύη Καραμπάτσου
Έγχρωμο / Ελλάδα/ Διάρκεια: 74΄/ Έτος Παραγωγής: 2017/ Παραγωγή: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Τα δικαιώματα προβολής είναι ευγενική παραχώρηση της Εύης Καραμπάτσου.
Είσοδος ελεύθερη.