Αυτή την Κυριακή 8/3/2020 η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας θα προβάλλει την γιαπωνέζικη ταινία «Πατέρας και γιός», του Χιροκάζου Κόρε- Έντα, παραγωγής 2013, διάρκειας 121΄.

Δυο οικογένειες, άγνωστες μεταξύ τους, πληροφορούνται από το μαιευτήριο ότι από λάθος μεγαλώνουν η μία το γιο της άλλης.

Έχουν όμως ήδη περάσει έξι χρόνια από την ανταλλαγή των παιδιών. Η πρώτη οικογένεια είναι μεγαλοαστική, με τακτοποιημένη και προγραμματισμένη ζωή κι ο γιος που μεγαλώνουν είναι προορισμένος να σπουδάσει και να σταδιοδρομήσει όπως κι πολυάσχολος “πατέρας” του.

Η δεύτερη ζει σε κάποιο προάστιο, με πιο χαλαρούς ρυθμούς και παρά τις οικονομικές δυσκολίες, οι γονείς περνάνε χαρούμενες ώρες με τα παιδιά τους.

Διασκεδαστική και καλογραμμένη προσέγγιση ενός πολυσύνθετου κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματος. 

Η ταινία επισημαίνει έξυπνα και διακριτικά όλα τα ηθικά, ψυχολογικά και κοινωνικά διλήμματα: «Τι ορίζει τη σχέση γονιού και παιδιού»; Το αίμα ή η κοινή ζωή; Το DNA ή η ανατροφή; Ερωτήσεις διαχρονικές χωρίς εύκολη απάντηση.

Η ταινία απέσπασε το Βραβείο της Επιτροπής στις Κάνες και του κοινού στα φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν, Σάο Πάολο και Βανκούβερ.

Η προβολή θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας με δωρεάν είσοδο.