Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 1ου Fashion Film Festival  με θέμα "Εξερευνώντας τα όρια ανάμεσα στη μόδα και στον Κινηματογράφο".
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ μετά το event έναρξης με επίτιμο καλεσμένο το Λάκη Γαβαλά, ακολούθησε διήμερο στις 22 και 23 Φεβρουαρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας με αφιέρωμα "Ο κόσμος της μόδας όταν σβήνουν τα φώτα" όπου προβλήθηκαν οι ταινίες "Coco Before Chanel" (2009) και "Τζία"(1998). Η πρώτη  αναφερόταν στην αληθινή ιστορία της 18χρονης Γκαμπριέλ γνωστή ως <<Κοκό>>  και την αναρρίχηση της στο χώρο της μόδας παρα τις αντίξοες συνθήκες.
Η δεύτερη  ταινία είχε  να κάνει με ένα τοπ μόντελ την Τζία η οποία κατά την διάρκεια της μεγάλης καριέρας της βρέθηκε αντιμέτωπη με το μοιραίο  θάνατο της. Και οι δυο ταινίες που προβλήθηκαν είχαν ως κύριο στόχο να τονίσουν την μεγάλη σχέση της μόδας με τον κινηματογράφο.
Το τέλος αυτής της εκδήλωσης  έδωσε το Διαγωνιστικό μέρος όπου προβλήθηκαν 35 ταινίες μικρού μήκους με θέμα τον κόσμο της μόδας οι οποίες είχαν αποσταλεί από σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο και επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 120 συμμετοχές. Οι θεματικές και η αισθητική των ταινιών εντυπωσίασε τους θεατές και καταχειροκροτήθηκαν. Αξίζει να αναφερθεί η προβληματική των ταινιών οι οποίες κινήθηκαν σε πολλά επίπεδα. Από το άγχος της προετοιμασίας μιας επίδειξης μόδας, την ταύτιση των μοντέλων με τις άψυχες κούκλες των οίκων μόδας, τα εκατοντάδες χέρια που δουλεύουν μέχρι το ρούχο να φθάσει στον αγοραστή, την μοναξιά των ανθρώπων της μόδας πίσω από τα φώτα και πολλές ακόμα πτυχές του σημαντικού αυτού κόσμου που λέγεται «μόδα».
Στο τέλος και εκτός διαγωνιστικού προβλήθηκε η ταινία <<RUNWAY NATURE >>του Αποστόλη Σδράλλη ο οποίος παρακολούθησε την προβολή μαζί με την Φωτεινή Μαυρίδου που πρωταγωνίστησε και είχαν μια μικρή συνομιλία με το κοινό. Να σημειωθεί ότι το 1ο  Fashion Film Festival διοργανώθηκε από την artfools σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.