Οι ‘Νύχτες γαλλόφωνου κινηματογράφου’ που διοργανώνονται στον κήπο του Διαχρονικού Μουσείου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία - Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας με την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου και του Αναψυκτηρίου-Καφέ του Μουσείου, συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία.

Την Πέμπτη 24 και σε επανάληψη το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30 θα προβληθεί η ταινία του Dany Boon «Supercondriaque» (κωμωδία, Γαλλία, 2014, 108΄), με τους Dany Boon, Alice Pol, Kad Merad.

Πριν την προβολή της Πέμπτης, στις 19.00, αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας θα ξεναγήσουν το κοινό στη σπουδαία περιοδική έκθεση με τίτλο «Ειδώλιο», που φιλοξενείται στο Μουσείο. Για συμμετοχή στην ξενάγηση απαιτείται το εισιτήριο του μουσείου, ενώ η παρακολούθηση της ταινίας θα είναι δωρεάν.

Λόγω της εφαρμογής των οδηγιών ασφαλούς διεξαγωγής θεαμάτων ο αριθμός θέσεων θα είναι περιορισμένος. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ. 2413508252 και ώρες: 10.00-14.00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Υπόθεση: Ο Ρομαίν είναι 40 ετών, εργένης, χωρίς παιδιά. Η δουλειά του ως φωτογράφου για διαδικτυακό ιατρικό λεξικό δεν βοηθάει την οξεία υποχονδρία του, που για χρόνια καθορίζει τη ζωή του ολόκληρη, υποβιβάζοντάς τον σε έναν σάκο με φοβίες και νευρώσεις.

Ο μοναδικός φίλος του, ο γιατρός Ντιμίτρι Ζβένκα, έκανε το τραγικό λάθος να τον συμπαθήσει πραγματικά όταν τον πρωτογνώρισε. Έχει βρει τον μπελά του με τα αμέτρητα ψυχοσωματικά προβλήματα του Ρομαίν και θα ήθελε να τον ξεφορτωθεί για πάντα.

Πιστεύει ότι αν εκείνος γνωρίσει τη γυναίκα της ζωής του, όλα τα προβλήματα θα λυθούν. Το να βρεθεί όμως μια γυναίκα που θα ανεχτεί τον Ρομαίν, όπως είναι, και θα τον βοηθήσει αποδεικνύεται μια μεγάλη πρόκληση…