Ένας υπέροχος κινηματογραφικός χειμώνας περιμένει τους Λαρισαίους σινεφίλ και φέτος. Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου ξεκινούν οι χειμερινές προβολές της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.
Κάθε Τρίτη στις 7 το απόγευμα και στις 9:30 το βράδυ θα απολαμβάνουμε ταινίες από όλον τον κόσμο, βραβευμένες, παλιές και καινούριες, όλων των ειδών (κωμωδίες, δραματικές, θρίλερ, κοινωνικές, ιστορικές κοκ) με κοινό παρονομαστή την ποιότητα.
Να θυμίσουμε ότι οι προβολές πραγματοποιούνται με ψηφιακή μηχανή και η είσοδος κοστίζει 4 ευρώ.
Επιμένουμε και φέτος κινηματογραφικά, γιατί η γοητεία της κλειστής αίθουσας είναι αναντικατάστατη και τα καλύτερα ταξίδια γίνονται με το πανί της μεγάλης οθόνης!
Πρόγραμμα
Εμποράκος 10/10
Ιρανο-γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ασγκάρ Φαραντί με τους: Σαχάμπ Χοσεϊνί, Ταρανέχ Αλιντοστί, Μπαμπάκ Καρίμι
2016 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 125'
Ο Εμάντ και η Ράνα, ένα μεσοαστικό ζευγάρι που συμμετέχει στο ερασιτεχνικό ανέβασμα του θεατρικού «Ο Θάνατος του Εμποράκου», αναγκάζονται να μετακομίσουν. Στο νέο τους διαμέρισμα όμως, θα βρεθούν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη που έχει να κάνει με την προηγούμενη ένοικό του.
Μεγάλωσε αν τολμάς 17/10
Κωμωδία 2017 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 123'
Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Γκιγιόμ Κανέ με τους: Γκιγιόμ Κανέ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Ζιλ Λελούς
Ο Γκιγιόμ Κανέ φτάνει στα άκρα προσπαθώντας να πείσει τους πάντες πως ζει ακόμη ένα «rock ’n’ roll» τρόπο ζωής.
Moonlight 24/10
Δραματική 2016 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 111'
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μπάρι Τζένκινς με τους: Ναόμι Χάρις, Μαερσάλα Αλί, Άστον Σάντερς
Η περιπετειώδης ενηλικίωση του νεαρού Αφροαμερικανού Σαϊρόν στο σύγχρονο Μαϊάμι της φτώχειας, της βίας και των ναρκωτικών.
Glory 31/10
Δραματική 2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 101'
Βουλγαροελληνική ταινία, σκηνοθεσία Κριστίνα Γκρόζεβα, Πέταρ Βαλτσάνοφ με τους: Μαργκίτα Γκόσεβα, Στέφαν Ντενολιούμποφ
Ένας φτωχός σιδηροδρομικός βρίσκει στις ράγες του τρένου ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο παραδίδει στις αρχές και γίνεται το πρόσωπο της ημέρας. Όλα όμως παίρνουν απρόοπτη τροπή, όταν το παλιό του ρολόι, πολύτιμο οικογενειακό κειμήλιο, φτάνει στα χέρια της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων του υπουργείου, η οποία το χάνει.
Η Δασκάλα 7/11
Δραματική 2016 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 102'
Σλοβάκικη ταινία, σκηνοθεσία Γιαν Χρέμπεκ με τους: Ζουζάνα Μορέρι, Ίνα Γκογκάλοβα, Κσόνγκορ Κασάι
Στην Μπρατισλάβα του 1983 η διευθύντρια ενός σχολείου καλεί συγκέντρωση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών για να συζητήσουν ανεπίσημα την περίπτωση της Μαρία Ντραζντέτσοβα. Μιας δασκάλας η οποία, βασισμένη στους στενούς δεσμούς της με το κομουνιστικό καθεστώς, ζητάει χάρες και χειραγωγεί ενήλικους και παιδιά για το προσωπικό της συμφέρον.
Νιότη 14/11
Δραματική 2015 | Έγχρ. | Διάρκεια: 118'
Ιταλογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Πάολο Σορεντίνο με τους: Μάικλ Κέιν, Ρέιτσελ Βάις, Τζέιν Φόντα, Χάρβεϊ Καϊτέλ
Ο Φρεντ, μουσικοσυνθέτης και διευθυντής ορχήστρας, και ο Μικ, κινηματογραφικός σκηνοθέτης, είναι δυο ηλικιωμένοι φίλοι που απολαμβάνουν τις διακοπές τους σε ένα πολυτελές θέρετρο των Άλπεων. Κι ενώ ο δεύτερος θέλει να τελειώσει το σενάριο της τελευταίας ταινίας-καλλιτεχνικής διαθήκης του, ο Φρεντ έχει αποφασίσει να αποσυρθεί οριστικά. Μέχρι που δέχεται μια απρόσμενη, υψηλού κύρους πρόσκληση…
Η οργή ενός υπομονετικού ανθρώπου 21/11
Θρίλερ 2016 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 92'
Ισπανική ταινία, σκηνοθεσία Ραούλ Αρεβάλο με τους: Αντόνιο ντε λα Τόρε, Λουίς Καγιέχο, Ρουθ Ντίαζ
Ο Χοσέ είναι ένας μοναχικός άντρας που πλησιάζει διστακτικά την Άννα, αδερφή ενός φίλου του και σύζυγο του Κούρο, ο οποίος πρόκειται να αποφυλακιστεί έπειτα από οκτώ χρόνια. Ο Χοσέ τον περιμένει έχοντας στο νου του ένα κρυφό σχέδιο…
Frantz 28/11
Δραματική/Γαλλογερμανική  2016 Σκηνοθεσία: Φρανσουά Οζόν
Πρωταγωνιστούν: Πιερ Νινέ, Πόλα Μπιρ, Ερνστ Στότζνερ, Μαρί Γκρούμπερ Διάρκεια: 113 λεπτά
Επενδύοντας απόλυτα, τόσο εικαστικά όσο και συναισθηματικά, στο δράμα εποχής που υπηρετεί, ο Φρανσουά Οζόν αποκαλύπτει ότι τελικά οι πιο σημαντικές ιστορίες στον πόλεμο είναι αυτές που κρατάει ο καθένας κρυφές μέσα του.
Το ανθρώπινο κεφάλαιο 5/12
Δραματική 2013 | Έγχρ. | Διάρκεια: 111'
Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Πάολο Βίρτζι με τους: Φαμπρίτζιο Μπεντιβόλιο, Βαλέρια Γκολίνο, Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, Ματίλντε Τζιόλι
Την παραμονή των Χριστουγέννων ένα αυτοκινητικό ατύχημα θα ενώσει με μοιραίο τρόπο τις ζωές των μελών δυο ιταλικών οικογενειών.
Σονάτα σε κλειστό δωμάτιο 12/12
Κοινωνική 2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 89'
Ρουμάνικη ταινία, σκηνοθεσία Άντριαν Σιτάρου με τους: Άντριαν Τιτιένι, Αλίνα Γκριγκόρε, Ρόμπι Ουρς
Τα πιστεύω των μελών μιας οικογένειας δοκιμάζονται πρώτα όταν ένα μυστικό από το παρελθόν του πατέρα αποκαλύπτεται και κατόπιν όταν η μία κόρη μένει έγκυος.