Η γαλλική ταινία φαντασίας «Delicatessen» θα προβληθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 στις 7:00μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου με είσοδο ελεύθερη για όλους.
Υπόθεση
Σε μια μελλοντική κοινωνία στην οποία υπάρχει έλλειψη κρέατος, οι ένοικοι μιας απόμερης πολυκατοικίας επιδίδονται σε κανιβαλικά γεύματα με θύματα τους βοηθούς του χασάπη και ιδιοκτήτη του οικήματος.
Μετά από μια πυρηνική καταστροφή το μεγαλύτερο μέρος της Γης έχει καταστραφεί. Ο κόσμος πλέον ζει σε μικρές κοινότητες κάτω από δύσκολες συνθήκες. Σ' έναν από αυτούς τους μικρόκοσμους εμφανίζεται ένας άνεργος κλόουν που νοικιάζει ένα διαμέρισμα και σε αντάλλαγμα αναλαμβάνει τη συντήρηση του κτιρίου. Η συνάντησή του με την κόρη του χασάπη-σπιτονοικοκύρη του, που διατηρεί στο ισόγειο κρεοπωλείο, καταλήγει σε ένα ρομαντικό ειδύλλιο. Βέβαια... εντύπωση τού προκαλεί η ικανότητα του χασάπη να βρίσκει συχνά κρέας, σε μια εποχή που αποτελεί είδος που σπανίζει και η επιμονή του να τον ταΐζει πλουσιοπάροχα.
Επηρεασμένοι από τους σουρεαλιστές οι σκηνοθέτες έπλασαν ένα σύμπαν αλλόκοτο και κωμικό, μια φευγάτη σάτιρα. Μια αξέχαστη ταινία στα όρια του κόμικ, της βίντεο αισθητικής και του κλασικού κινηματογράφου. Πηγή: www.lifo.gr
Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ζαν Πιερ Ζενέ, Μαρκ Καρό με τους: Κάρεν Βιαρντ, Ντομινίκ Πινόν, Ζαν-Κλοντ Ντρέιφους.