Με την ιρανο-γαλλική κοινωνική ταινία «Εμποράκος», ξεκινούν οι φετινές χειμερινές προβολές στο Χατζηγιάννειο, από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας. 

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα και στις 9:30 το βράδυ, θα παρακολουθήσουμε ένα αριστοτεχνικά σκηνοθετημένο και σεναριακά κεντημένο κοινωνικό δράμα πολλαπλών αναγνώσεων, το οποίο «ξαναδιαβάζει» δημιουργικά το αριστουργηματικό θεατρικό του Άρθουρ Μίλερ.

Ο «Εμποράκος» του Ασγκάρ Φαραντί ξεκινάει με μια πολυκατοικία στα όρια της κατάρρευσης, γεγονός που αναγκάζει τον δάσκαλο¬ Εμάντ και τη σύζυγό του Ράνα να μετακομίσουν. 

Το νεαρό ζευγάρι, το οποίο υποδύεται τους Γουίλι και Λίντα Λόμαν σε ένα ερασιτεχνικό ανέβασμα του «Θανάτου του εμποράκου», βρίσκει ένα βολικό καινούργιο διαμέρισμα, από το οποίο όμως η προηγούμενη ένοικος δεν έχει μαζέψει ακόμη τα πράγματά της. 

Αναζητώντας την, θα μάθουν πως πρόκειται για μια γυναίκα «με πολλούς αρσενικούς επισκέπτες», ένας από τους οποίους θα περάσει από το διαμέρισμα σε λάθος στιγμή και θα βρει μόνη τη Ράνα στο μπάνιο. 

Η εξέλιξη θα αναστατώσει την ευαίσθητη ισορροπία του ζευγαριού και θα σπρώξει τον Εμάντ στην πεισματική αναζήτηση του εισβολέα.

Βραβείο σεναρίου και αντρικής ερμηνείας στις Κάννες, υποψηφιότητα για το ξενόγλωσσσο Όσκαρ ταινιών

Κοινωνική 2016 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 125'

Ιρανο-γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ασγκάρ Φαραντί με τους: Σαχάμπ Χοσεϊνί, Ταρανέχ Αλιντοστί, Μπαμπάκ Καρίμι.

Γενική είσοδος 4 ευρώ.