Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια Κυριακή στο μουσείο...αλλιώς!», κατά το οποίο κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα προβάλλονται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα ταινίες για παιδιά με ελεύθερη είσοδο, θα προβληθεί την Κυριακή 7 Μαΐου στις 11:30 η ελληνική ταινία «Ο Ψύλλος» για παιδιά από 6 ετών.

Με το έργο «Ο Ψύλλος» ολοκληρώνεται το πρόγραμμα των δωρεάν προβολών που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Φλεβάρη, με σκοπό να τροφοδοτηθεί με έναν εναλλακτικό τρόπο η σχέση των παιδιών με την Πινακοθήκη και τις υπόλοιπες τέχνες. Το πρόγραμμα, που πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης του μουσείου, αγκαλιάστηκε με μεγάλη επιτυχία από τους μικρούς επισκέπτες, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό στη συμβολή της αισθητικής παιδείας και καλλιέργειας των παιδιών.

Απαραίτητη η προκράτηση θέσης: τηλ. 2410-672499, 623615 (κ. Δώρα).

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΪΟΥ, ώρα 11:30, ηλικία 6+

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «Ο Ψύλλος» του Δημήτρη Σπύρου.

Fiction, έγχρωμο, διάρκεια 90’, Ελλάδα, 1990

Τη δεκαετία του ’60, ο δωδεκάχρονος μαθητής Ηλίας Σειλαϊδής ζει σε ένα ορεινό χωριό της επαρχίας Ολυμπίας. Κανείς στο χωριό δεν τον φωνάζει με το όνομά του! Όλοι τον λένε «ψύλλο», όπως άλλωστε είναι και ο τίτλος της χειρόγραφης εφημερίδας, που συντάσσει και εκδίδει μόνος του. Οι υπόλοιποι συγχωριανοί στο χωριό αντιμετωπίζουν σκωπτικά τον μικρό Ηλία, όμως ο ίδιος ονειρεύεται να ταξιδέψει. Η εφημεριδούλα του, ο «Ψύλλος» τον βοηθά να ξεπεράσει τα σύνορα του απομονωμένου χωριού και τού δίνει τα φτερά να πετάξει μακριά...

Η ταινία απέσπασε πλήθος βραβείων σε διεθνή φεστιβάλ, κέρδισε τον τίτλο της καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας για παιδιά και νέους τη διετία 1989-1990 και διδάχθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος κινηματογράφου στα σχολεία της Νορμανδίας (Γαλλία).