To βαθιά συγκινητικό, κοινωνικό δράμα του Σον Μπέικερ «The Florida project», για τις προσωπικές μας χαμένες και ξανακερδισμένες Ντίσνεϊλαντ, προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, από τη Δευτέρα 2 έως την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018 στις 22:00, στον θερινό κινηματογράφο «Μπαρμπής Βοζαλής» στο Μύλο του Παππά.
Κάπου στη Φλόριντα, λίγο πιο έξω από τα μαγικά κάστρα της Ντίσνεϊ, όπου οικογένειες μαζεύονται για να ζήσουν μια απόλυτη στιγμή συμπυκνωμένης ευτυχίας, ζει η άλλη πλευρά.
Οικογένειες «κρυφών άστεγων», ανθρώπων που μένουν σε φτηνά μοτέλ βδομάδα με τη βδομάδα, σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και μηδενικής μέριμνας. Ο Σον Μπέικερ, ο σημαντικότερος νεορεαλιστής σκηνοθέτης του σύγχρονου αμερικάνικου σινεμά, έχει χτίσει μια ολόκληρη φιλμογραφία αριστουργημάτων πάνω στην εξερεύνηση του αθέατου.
Η εξάχρονη Μούνεϊ ζει με την άνεργη μητέρα της Χάλεϊ σε ένα πολύχρωμο μοτέλ του Ορλάντο που «φιλοξενεί» ανθρώπους που δεν έχουν μόνιμη στέγη και βρίσκεται δίπλα στο Disney World.
Στη διάρκεια του καλοκαιριού η Μούνεϊ μαζί με άλλα παιδιά από γειτονικά διαμερίσματα αλητεύουν, κάνουν αταξίες, βάζουν φωτιές και ζητιανεύουν για ένα παγωτό.
Ο υπεύθυνος του συγκροτήματος Μπόμπι φροντίζει ώστε ο χώρος να διατηρείται άθικτος από τη δράση τους, όμως παράλληλα έχει και το νου του για να μην τους συμβεί κάτι κακό.
Υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και Βραβείο BAFTA Καλύτερου Β' ανδρικού ρόλου για τον Γουίλεμ Νταφόε και μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.
Κοινωνικό δράμα αμερικανικής παραγωγής 2017 Σκηνοθεσία: Σον Μπέικερ. Πρωταγωνιστούν: Γουίλεμ Νταφόε, Μπρούκλιν Πρινς, Βαλέρια Κότο.
Μουσική: Λόρνι Μπάλφι
Διάρκεια: 111'
Γενική είσοδος 4 ευρώ