Tην ιστορία ενός «καταραμένου» ζευγαριού, διηγείται η ταινία του Κλαούντιο Κουπελίνι «Storia d' amore» ή Αλάσκα, που θα προβάλλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου στις 19:00 και στις 21:30 στο Χατζηγιάννειο.  Μια ταινία ακραίου ερωτικού πάθους, που συμμετείχε στο Φεστιβάλ της Ρώμης (2015). Πρωταγωνιστούν ο βραβευμένος στις Κάννες Έλιο Γκερμάνο και η Αστρίντ Μπερζέ-Φρισμπέ.

Η Ναντίν είναι μια πολύ όμορφη Γαλλίδα, που περνάει από οντισιόν για μανεκέν σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στο Παρίσι. Ο Φάουστο είναι ένας νεαρός Ιταλός, που δουλεύει ως σερβιτόρος στο ίδιο ξενοδοχείο. Γνωρίζονται τυχαία. Και οι δυο τους είναι εύθραυστοι, χαρακτήρες μοναχικοί και εμμονικοί στην αναζήτηση της ευτυχίας. Η ερωτική έλξη που θα τους ενώσει, θα τους παρασύρει σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου.

Οι δυο τους θα ερωτευθούν σ' αυτήν την πρώτη τους, τυχαία συνάντηση και θα συνεχίσουν την ανορθόδοξη ερωτική διαδρομή τους, διανύοντας χώρες και χρόνια, αγκαλιάζοντας τη μοναδική πιθανότητα ευτυχίας που τούς έφερε η μοίρα και που ταυτόχρονα τούς καταστρέφει και τους δυο. 

Ένα κλασικό μελόδραμα, υπερβολικό και απίθανα δραματικό στην πλοκή και την εξέλιξή του,με πολλές  ανατροπές. Ένα φιλμ που μοιάζει να κυριεύεται - και να κυριεύει το θεατή - με μια δική του, εσωτερική, ανίκητη ορμή. 

Ιταλία, Γαλλία, 2015, Έγχρωμο

Σκηνοθεσία: Κλαούντιο Κουπελίνι

Σενάριο: Κλαούντιο Κουπελίνι, Φιλιπο Γκραβίνο, Γκουίντο Γιουκουλάνο

Μουσική: Πασκουάλε Καταλάνο

Πρωταγωνιστούν: Έλιο Γκερμάνο, Αστρίντ Μπερζέ-Φρισμπέ,Βαλέριο Μπινάσκο, Μάρκο Ντ'Αμόρε, Πάολο Πιερομπόν,Έλενα Ραντόνισιτς, Πίνο Κολίζι.

Διάρκεια: 125 λεπτά

Γενική είσοδος 4 ευρώ