Το υποβλητικής ατμόσφαιρας αστυνομικό νουάρ, σε σκηνοθεσία Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ “Το μικρό νησί”,  προβάλλει την Τρίτη 8 Νοεμβρίου στις 19:00 και στις 21:30 στο Χατζηγιάννειο, η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

“Το μικρό νησί” εντυπωσιάζει με το υποδειγματικό αφηγηματικό στιλ του, αλλά και το διεισδυτικό τρόπο με τον οποίο περιγράφει το τέλος ενός ολόκληρου ιστορικού κύκλου, μιας σειράς αξιών ζωής και ενός είδους μυθοπλαστικού ήρωα. 

Ισπανικός Νότος, 1980. Η χώρα πασχίζει ακόμα να επουλώσει τις πληγές της από τις αγριότητες της περιόδου της δικτατορίας του Φράνκο. Μια σειρά από βάναυσες δολοφονίες έφηβων κοριτσιών σε μια απομονωμένη πόλη φέρνει κοντά δύο παντελώς ανόμοιους χαρακτήρες, δύο ντετέκτιβ του τμήματος ανθρωποκτονιών που στέλνονται από τη Μαδρίτη για να ξεδιαλύνουν την υπόθεση. 

Στοιχειωμένοι και οι ίδιοι από το παρελθόν τους στη σκιά του απολυταρχικού καθεστώτος, ο Χουάν και ο Πέδρο θα πρέπει να παραμερίσουν τις διαφωνίες και τις βαθιές ιδεολογικές διαφορές τους προκειμένου να βρουν το δολοφόνο που για χρόνια τρομοκρατεί την περιοχή. Η έρευνά τους θα τους οδηγήσει σε επικίνδυνα μονοπάτια, καθώς ανασύρει στην επιφάνεια τα σκοτεινά μυστικά της μικρής κοινότητας.

Σκληρός ρεαλισμός, πνιγηρή ατμόσφαιρα, υποδόριο σασπένς, ανατροπές, αλλά και μια πινακοθήκη από καλογραμμένους χαρακτήρες, συνθέτουν την καλύτερη ισπανική ταινία του 2014, η οποία απέσπασε 10 βραβεία Γκόγια της Ισπανικής Ακαδημίας, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου και Καλύτερης Φωτογραφίας. Επίσης, βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας και Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας για τον Χαβιέρ Γκουτιέρες στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν.

Σενάριο: Ραφαέλ Κόμπος, Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ

Διεύθυνση φωτογραφίας: Άλεξ Καταλάν

Μοντάζ: Χοσέ Μ. Γκ. Μογιάνο

Μουσική: Χούλιο ντε λα Ρόσα

Πρωταγωνιστούν: Ραούλ Αρέβαλο, Χαβιέρ Γκουτιέρες, Αντόνιο ντε λα Τόρε, Νερέα Μπάρος, Σάλβα Ρέινα, Χεσούς Κάστρο, Μανόλο Σόλο

Διάρκεια: 105 λεπτά

2014 – Ισπανία

Γενική είσοδος 4 ευρώ