Τη χιλιανή ταινία «Νερούδα» του Πάμπλο Λαραΐν, προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη, από τη Δευτέρα 26 μέχρι την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017 στις 22:00, στο θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος – Μπαρμπής Βοζαλής.
Ποιητική και μυθοπλαστική σε πολλά σημεία βιογραφία, η οποία αποδίδει με πρωτότυπο τρόπο το πνεύμα του σπουδαίου λογοτέχνη Πάμπλο Νερούδα, ενώ στοχάζεται πολυδιάστατα πάνω στην καλλιτεχνική δημιουργία και την αληθινή ζωή.
Από τα πλέον διεισδυτικά κινηματογραφικά πορτρέτα αληθινού χαρακτήρα, το οποίο συμπληρώνει και διευρύνει την εντελώς διαφορετικού στιλ «Jackie» του ίδιου σκηνοθέτη.
Το 1948, στη Χιλή του Ψυχρού Πολέμου, ο Γερουσιαστής Πάμπλο Νερούδα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προδίδει το Κομμουνιστικό Κόμμα, γεγονός που προκαλεί την αντίδραση του προέδρου Γκονζάλες Βιντέλα. Ο αστυνομικός Όσκαρ Πελουτσονάου έχει αναλάβει να συλλάβει τον ποιητή.
Ο Νερούδα προσπαθεί να διαφύγει από τη χώρα, με τη γυναίκα του, τη ζωγράφο Ντέλια Ντελ Καρίλ, αλλά αναγκάζονται τελικά να κρυφτούν.
Εμπνευσμένος από τα δραματικά γεγονότα της νέας του ζωής ως φυγάς, ο Νερούδα γράφει την επική ποιητική συλλογή του «Canto General».
Εντωμεταξύ στην Ευρώπη, ο θρύλος του κυνηγημένου από την αστυνομία ποιητή μεγαλώνει και οι καλλιτέχνες με επικεφαλής τον Πάμπλο Πικάσο κραυγάζουν για την ελευθερία του Νερούδα.
Ωστόσο, ο ποιητής βρίσκει τον αγώνα με τον επιθεωρητή, ως ευκαιρία να επανεφεύρει τον εαυτό του. «Παίζει» μαζί του, αφήνοντας προσχεδιασμένα στοιχεία, κάνοντας πιο έντονο και επικίνδυνο το παιχνίδι γάτας - ποντικιού. Σε αυτή την ιστορία του διωκόμενου ποιητή και του αδιάλλακτου αντιπάλου του, ο Νερούδα αναγνωρίζει την ευκαιρία να γίνει τόσο ένα σύμβολο για την ελευθερία, όσο και θρύλος της λογοτεχνίας.
«Αν τίποτα δεν μας σώζει από το θάνατο, τουλάχιστον η αγάπη μπορεί να μας σώσει από τη ζωή»
Πάμπλο Νερούδα
Βραβεία / Συμμετοχές
 Επίσημη Συμμετοχή, Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών, Φεστιβάλ Καννών 2016
Επίσημη Συμμετοχή (Διαγωνιστικό Τμήμα), Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου 2016
Υποψήφια για Βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας, Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μονάχου 2016
 Υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας
Υποψηφιότητα της Χιλής για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας
Δραματική2016 | Έγχρωμη| Διάρκεια: 107'
Με τους: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Μερσέντες Μοράν, Λουίς Νιέκο
Γενική είσοδος 4 ευρώ