Την ιταλική κωμωδία «Τα Παράπονα στο Δήμαρχο» των Σαλβατόρε Φικάρα και Βαλεντίνο Πικόνε, προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, από τη Δευτέρα 7 μέχρι την Παρασκευή 11 Αυγούστου στις 22:00, στον θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος - Μπαρμπής Βοζαλής.
Ο Σάλβο Φικάρα και ο Βαλεντίνο Πικόνε είναι δύο κωμικοί γεννημένοι στο Παλέρμο, οι οποίοι ξεκίνησαν από stand up παραστάσεις, πέρασαν στο θέατρο και κατόπιν στον κινηματογράφο, γράφοντας και σκηνοθετώντας οι ίδιοι τον εαυτό τους, ως Φικάρα & Πικόνε, σε μια σειρά από εμπορικές επιτυχίες.
Στα  «Παράπονα στο Δήμαρχο», υποδύονται δύο συγγενείς ενός καθηγητή που αποφασίζει, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, να κατεβεί για δήμαρχος μιας μικρής κωμόπολης της Σικελίας.
Υπόσχεται ισονομία, εφαρμογή της τάξης και πάταξη της διαφθοράς, καταφέρνοντας τελικά να εκθρονίσει τον παλαιοκομματικό και κομπιναδόρο πρώην δημοτικό άρχοντα.
Η αλλαγή μοιάζει καλοδεχούμενη, μέχρι που ο καινούργιος δήμαρχος αρχίζει να εφαρμόζει όλα όσα είχε υποσχεθεί, που όμως έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την άτακτη, ημιπαράνομη και «νοτιο¬ευρωπαϊκή» καθημερινότητα στην οποία έχουν όλοι βολευτεί.
Η ταινία είναι γεμάτη από κωμικοτραγικές καταστάσεις, με κορυφαία, όταν οι ίδιοι οι πολίτες που περιμένουν στην ουρά για να εκφράσουν τα παράπονά τους στον δήμαρχο, διαμαρτύρονται επειδή οι υπάλληλοι δεν επιτρέπουν στους δυο κουνιάδους να την… παρακάμψουν και να μπουν πρώτοι στο γραφείο!
2 / 5
Οι Φικάρα & Πικόνε συνεχίζουν την παράδοση της εξωφρενικής ιταλιάνικης κωμωδίας, που μιλάει κατευθείαν στην ψυχή του Νεοέλληνα. Διότι όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν στο σικελικό χωριό του φιλμ είναι, οδυνηρά οικεία και σε μας!
2017 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 92'
Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Σαλβατόρε Φικάρα, Βαλεντίνο Πικόνε με τους: Σάλβο Φικάρα, Βαλεντίνο Πικόνε, Βιντσέντζο Αμάτο, Τόνι Σπεράντεο, Λέο Γκουλότα, Σέρτζιο Φρίσκια, Αντόνιο Κατάνια, Ελεονόρα Ντε Λούκα.
Γενική είσοδος 4 ευρώ