Την αυτοβιογραφική ταινία «Ρόμα» του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη και σεναριογράφου Αλφόνσο Κουαρόν, προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, από τη Δευτέρα 22 Ιουλίου μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 22:00 στον θερινό κινηματογράφο «Μπαρμπής Βοζαλής» στον Μύλο του Παππά.

Ο Κουαρόν με το Ρόμα υπογράφει ένα αριστούργημα, μια επιστολή αγάπης και μνήμης στις γυναίκες που τον μεγάλωσαν και την ταραγμένη χώρα, μέσα και έξω από τους τοίχους του σπιτιού του.

Περιγράφει τη ζωή σ’ ένα μεσοαστικό σπίτι τη «νέα» δεκαετία του '70, στο Μεξικό. Ο γιατρός μπαμπάς και η (με σπουδές βιοχημείας) νοικοκυρά μαμά βιώνουν το χωρισμό τους, αλλά συγκαλυμμένα, μυστικά.

Τα τέσσερα παιδιά και η γιαγιά αναπληρώνουν το θόρυβο, τις ταραχές και τα παιχνίδια.

Όλα περνούν από τα χέρια κι από τα μάτια της Κλέο, της μιας από τις δυο υπηρέτριες του σπιτιού. Πιτσιρίκα κι η ίδια, στα πρόθυρα ενός αρραβώνα ίσως, φροντίζει για όλα και για όλους, παρηγορεί, αγκαλιάζει, φέρνει φαγητά, μαζεύει το τραπέζι και τα ρούχα, καθαρίζει, παρατηρεί…

Χρυσός Λέοντας Φεστιβάλ Βενετίας 2018. Όσκαρ Σκηνοθεσίας, ξενόγλωσσης ταινίας και φωτογραφίας, 2019. Βραβείο BAFTA Καλύτερης Μη Αγγλόφωνης Ταινίας και το Βραβείο Satellite Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Δραματική 2018 Αμερικανο-μεξικανική ταινία, σκηνοθεσία Αλφόνσο Κουαρόν με τους: Γιαλίτζα Απαρίσιο, Μαρίνα ντε Ταβίρα, Νάνσι Γκαρσία, Χόρχε Αντόνιο Γκερέρο
Γενική είσοδος 4 ευρώ