Πραγματοποιήθηκε σήμερα επίσκεψη του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κου Φώτη Σερέτη και του Υποδιοικητή κου Ηλία Τσιαούση στο Κέντρο Υγείας Λάρισας, προκειμένου να ανακοινώσουν τη δημιουργία Post-Covid ιατρείου και τη συνεργασία με ιδιώτη Πνευμονολόγο.

Στόχος του Post-Covid ιατρείου, είναι η παρακολούθηση των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων συνεπειών του COVID-19 στους ασθενείς, δεδομένου ότι πρόκειται για λοίμωξη που επηρεάζει σοβαρά την αναπνευστική λειτουργία καθώς και άλλα όργανα του ανθρώπινου οργανισμού.

Στο ιατρείο μπορεί να απευθύνεται κάθε πολίτης που νόσησε με COVID-19 και εμφανίζει συμπτώματα της νόσου για περισσότερες από 4 εβδομάδες, πάρα την αρνητικοποίηση των εργαστηριακών δοκιμασιών (τεστ PCR), και δεν μπορούν να εξηγηθούν με εναλλακτική διάγνωση.

Επισημαίνεται ότι το ιατρείο θα διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό, η προμήθεια του οποίου ολοκληρώνεται με ενέργειες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Ο Διοικητής της 5ης Υ.Πε κ. Σερέτης ευχαρίστησε τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Λάρισας κο Καραμπάτσα για την άψογη συνεργασία και τον Πνευμονολόγο κ. Καλφούντζο για την στήριξη του στο Post-Covid ιατρείο.