Αισθητή μείωση στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού των φυλακών της χώρας καταγράφει έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ωστόσο, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται ως προς τους ενήλικους άνδρες κρατουμένους, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά κατά 1.052 τις προβλεπόμενες θέσεις.
Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης πραγματοποίησε έρευνα προκειμένου να χαρτογραφηθούν για πρώτη φορά ο ακριβής αριθμός των θέσεων στις φυλακές της χώρας και η κατηγορία κρατουμένων (άνδρες-γυναίκες-ανήλικοι) για τους οποίους προορίζονται. Μέχρι πρότινος, ο συνολικός αριθμός των κρατουμένων στις φυλακές της χώρας ξεπερνούσε τις 10.000, η μείωση (9.815 θέσεις, 9.573 κρατούμενοι) αποδίδεται ως επί το πλείστον στον νόμο Παρασκευόπουλου, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα αυστηροποιηθεί αλλά θα εξακολουθήσει να ισχύει, όπως έχει άλλωστε προαναγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, παρά τη σφοδρή κριτική που έχει ασκηθεί επί του θέματος.
Οι φυλακές Λάρισας συγκαταλέγονται σε εκείνες όπου καταγράφεται υπερπληθυσμός κρατουμένων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι 554 θέσεις είναι καλυμμένες από 623 εγκλείστους, 69 παραπάνω από τον προβλεπόμενο αριθμό. Σε επίπεδο Θεσσαλίας 10 παραπάνω βρίσκονται στις φυλακές ανηλίκων Βόλου και 66 λιγότεροι στις φυλακές Τρικάλων…
Τ.Π.