Ένα νέο κόμμα στο οποίο ενδέχεται να μετάσχει ο Λαρισαίος Χρήστος Ζώης δημιουργείται στον χώρο της Δεξιάς.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος και ο πρώην συνεργάτης της κυβέρνησης Σαμαρά Τάκης Μπαλτάκος ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη σύσταση του νέου αντιμνημονιακού και ευρωσκεπτικιστικού πόλου της Δεξιάς, το οποίο μάλιστα περιγράφουν ως τον "ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς".

Το νέο κόμμα θα ονομάζεται "Εθνικός Ορθόδοξος Συναγερμός" (ΕΘΝ.Ο.Σ.) και τα στελέχη του το περιγράφουν ως κόμμα ανάλογο ιδεολογικά με εκείνο του Νικολά Σαρκοζί στη Γαλλία και των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών.

Βασική συνιστώσα του νέου αυτού δεξιού κόμματος θα είναι το ΛΑΟΣ, ενώ θα συμμετέχει και ο «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας» που αποτελείται κατά κύριο λόγο από απόστρατους αξιωματικούς και συμμετείχε στις ευρωεκλογές του 2014.

Όσον αφορά στα πολιτικά πρόσωπα που θα το στελεχώσουν, ιδιαίτερο ρόλο ενδέχεται να αναλάβει ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, ενώ θα μετάσχουν πιθανότατα η Σταυρούλα Ξουλίδου, ο Βασίλης Καπερνάρος, ο Χρήστος Ζώης και  ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.