Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Μουσειακή Αγωγή - Μουσεία για όλους: Προσβασιμότητα, εκπαίδευση και συμπεριληπτικές πρακτικές», με συντονίστρια την κ. Κανάρη Χαρά, Μουσειοπαιδαγωγό, Εκπαιδευτικό Ειδικής Εκπαίδευσης, Επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα διάρκειας 8 ωρών υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του «Πανεπιστημίου των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων και εντάσσεται στον πυλώνα «Πολιτισμός».

Κατά την διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία επιμορφωθούν σε θέματα σχετικά με τον εκπαιδευτικό και κοινωνικό ρόλο των μουσείων, την άρση φραγμών πρόσβασης στους χώρους και τις δράσεις των μουσείων και τον σχεδιασμό δράσεων και παροχών για την ισότιμη συμμετοχή διαφορετικών ατόμων και ομάδων κοινού, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων - παιδιών και ενηλίκων - με αναπηρία.

Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος είχε το τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων. Ο Κύκλος Μάθησης «Μουσειακή Αγωγή - Μουσεία για όλους: Προσβασιμότητα, εκπαίδευση και συμπεριληπτικές πρακτικές” εντάσσεται στις δράσεις για την προώθηση της φιλοσοφίας της διά βίου μάθησης στο πλαίσιο της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει».

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410680249, 2410680250 (Τμήμα Διά Βίου Μάθησης)

E-mail: learning-city@larissa.gov.gr

Facebook: https://www.facebook.com/learninglarissa2016