Τον Καθηγητή Παθολογίας-Αιματολογίας Γιώργο Βασιλόπουλο που κατέρχεται υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Λάρισας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στον συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» που έχει σταθερά στο επίκεντρο τον άνθρωπο και αγωνίζεται με έργα, δράσεις, πρωτοβουλίες για μια Περιφέρεια χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Ο Dr Γιώργος Βασιλόπουλος είναι Καθηγητής Παθολογίας-Αιματολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Παράλληλα, είναι Συνεργαζόμενος Ερευνητής στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) όπου διευθύνει τη δική του ερευνητική ομάδα στο Εργαστήριο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και εκπαιδεύτηκε στην Κλινική και Πειραματική Αιματολογία στα Νοσοκομεία Λαϊκό (Αθήνα), Karolinska (Stockholm, Sweden) και Hammersmith (London, UK). Πήρε το Μεταπτυχιακό του Δίπλωμα στην Αιματολογία από το RPMS (Hammersmith Hospital, London, UK) και το Διδακτορικό του από το ΕΚΠΑ. Στη συνέχεια εργάστηκε σαν Διδακτορικός Συνεργάτης και Λέκτορας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Washington (Seattle, WA, USA) και επέστρεψε στη Ελλάδα το 2005. Το 2008 εξελέγη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και έκτοτε εργάζεται ανελλιπώς στο ΠΓΝΛ αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση της Αιματολογικής Κλινικής από το 2014.

Είναι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, έχει διατελέσει πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γονιδιακής Θεραπείας, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του ΠΓΝΛ στην περίοδο της πανδημίας COVID, είναι πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΠΓΝΛ και Διευθυντής του Παθολογικού τομέα στο ΠΓΝΛ.

Στον εργασιακό χώρο, αφιερώνει το 80% του χρόνου του στη διάγνωση και θεραπεία ασθενών με αιματολογικά νοσήματα και το 20% σε ερευνητική δραστηριότητα που εστιάζεται στην ανάπτυξη καινοτόμων κυτταρικών θεραπειών για αιματολογικά νεοπλάσματα. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών.