Ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης σε δήλωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα Βίας κατά των Γυναικών αναφέρει τα εξής: 

"Σήμερα 25 Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Hμέρα για την Eξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η οποία θεσπίστηκε επίσημα στις 17 Δεκεμβρίου 1999, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, για να αναδείξει ένα σημαντικό παγκόσμιο πρόβλημα.

Η βία κατά των γυναικών δε γνωρίζει χρώμα, ηλικία, τάξη, φυλή. Θα πρέπει όλες οι γυναίκες να μιλούν δυνατά και ανοιχτά, ώστε να εκφράζουν τις ανησυχίες τους και τους προβληματισμούς τους. Να θυμούνται ότι δεν είναι μόνες και απροστάτευτες. Το κυριότερο μέλημα είναι να μη νιώθουν φόβο και κοινωνική αποστασιοποίηση. Να γνωρίζουν ότι ως δημοτική Αρχή είμαστε πάντοτε δίπλα τους.

Ο Δήμος Τεμπών, μέσω τoυ Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και του Κέντρου Κοινότητας στηρίζει τις γυναίκες - θύματα ενδοοικογενειακής βίας και πραγματοποιεί δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για την έμφυλη βία.

Έτσι λοιπόν, διοργανώνει δράση, με θέμα: «Όψεις της Ενδοοικογενειακής Βίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, ξεκινώντας την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 στις 12:00 το μεσημέρι από τη Δ.Ε. Κάτω Ολύμπου, στο Δημοτικό Σχολείο Πυργετού.

Στόχος της δράσης, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας και το Αστυνομικό τμήμα Τεμπών, είναι η ανάδειξη του κοινωνικού προβλήματος της ενδοοικογενειακής βίας, η ευαισθητοποίηση και αφύπνιση των πολιτών για έγκαιρες παρεμβάσεις στους πυρήνες όπου γεννάται η βία, καθώς και η ορθή αντιμετώπισή της."