Σε ένα όμορφο βραδινό χιονισμένο τοπίο στους πρόποδες του Ολύμπου, στη γραφική Ραψάνη, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή Βασιλόπιτας του Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε Ταβέρνα στην πλατεία της Ραψάνης.

Οι κυρίες του Συλλόγου Γυναικών επιμελήθηκαν με κάθε λεπτομέρεια την εκδήλωση, με μεράκι και καλή διάθεση, ώστε οι καλεσμένοι, κάτοικοι και επισκέπτες να περάσουν όμορφα στην χιονισμένη Ραψάνη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ευλογία της Βασιλόπιτας από τον ιερέα του χωριού π. Διόδωρο.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Κατερίνα Γιαννούκα, παρουσίασε τόσο τις δράσεις του Συλλόγου της χρονιάς που πέρασε, όσο και αυτές που θα πραγματοποιήσει τη φετινή χρονιά.

Τελειώνοντας η κα Γιαννούκα κάλεσε τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη για ένα σύντομο χαιρετισμό. Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ανέφερε: "Είναι για μένα τιμή και μια χαρά να βρίσκομαι εδώ σήμερα, στην εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου σας.

Αυτή η παράδοση αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής μας ζωής, συμβολίζοντας την ενότητα και την αλληλεγγύη που χαρακτηρίζει την κοινωνία μας. Εκφράζω τις εγκάρδιες ευχές μου για ένα φωτεινό και εποικοδομητικό έτος για τον Σύλλογό σας. Εύχομαι με την βοήθεια όλων να συνεχίσετε να αναδεικνύεται και να διατηρείτε τον πολιτισμό τα ήθη και έθιμα και γενικά τις παραδόσεις του τόπου μας. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη συμμετοχή σας και την αφοσίωσή σας στην πολιτιστική μας κληρονομιά".

Ακολούθησαν χαιρετισμοί των βουλευτών της Ν.Δ. Ν. Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα κα κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου.και του Προέδρου της δημοτικής Κοινότητας Ραψάνης κ. Στέλιου Παζάρα.

Στην εκδήλωση, εκτός των ανωτέρω, παρευρέθηκαν, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Νικολάου, η δημοτική σύμβουλος κα Ζωή Σαραντοπούλου, ο σύμβουλος της δημοτκής Κονότητας κ. Γιώργος Γκαραγκούνης και ο πρόεδρος του Αγροτικού συνεταιρισμού Ραψάνης κ. Μιχάλης Κούρας.

Ο τυχερός που κέρδισε το φλουρί της Βασιλόπιτας είναι ο κ. Τράντος Κώστας, κάτοικος Ραψάνης. Να είναι πάντα υγιής και καλότυχος.

Αρκετοί κάτοικοι και επισκέπτες παρευρέθηκαν στη γιορτή, παρά την χιονόπτωση και γλέντησαν με πολύ κέφι τραγούδι και χορό, συνοδεία λαϊκής ορχήστρας.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης μετέβη στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Παραποταμιτών, που πραγματοποιήθηκε σε κέντρο διασκέδασης της Λάρσας.

Τον Δήμαρχο Τεμπών συνόδευσαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Μητσογιάννης και Θανάσης Καραναστάσης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παραποτάμου κ. Γιώργος Γκουγκουλιάς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί κάτοικοι του Παραπόταμου, επισκέπτες και κάτοικοι της Λάρισας.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Τεμπών ευχαρίστησε και τον Σύλλογο Παραποταμιτών για την τιμητική πρόσκληση και αναφέρθηκε στο θαυμαστό έργο του Συλλόγου καθώς και την συνεχή προσφορά του στην τοπική κοινωνία. Το πολιτιστικό του έργο είναι μεγάλο και πολυποίκιλο. Τέλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους.