Στην αναγκαιότητα των έργων, τη σωστή και εντός χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησή τους, που είναι σε εξέλιξη τόσο στη συμβολή των οδών Ηρ. Πολυτεχνείου-Βόλου, για την ολοκλήρωση του Εσωτερικού Δακτυλίου της Λάρισας, όσο και στην περιοχή της οδού Αιόλου, για την ολοκλήρωση του δικτύου ποδηλατικών διαδρομών αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Λαρισαίων.

Ο κ. Μαμάκος, επικεφαλής κλιμακίου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Χρήστο Τερζούδη, το πρωί της Τρίτης πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις στα σημεία που εκτελούνται οι εργασίες και ενημερώθηκε αναλυτικά για την πορεία των έργων, το επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για έργα που είχαν δρομολογηθεί από την περασμένη χρονιά, τα οποία γίνονται στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του Εσωτερικού Δακτυλίου της Λάρισας. Ειδικά στο σημείο της συμβολής των οδών Ηρ. Πολυτεχνείου και Βόλου, που συγκεντρώνει από τους υψηλότερους κυκλοφοριακούς φόρτους στο σύνολο του αστικού δικτύου, η δημιουργία κυκλικού κόμβου -και οι συνεπακόλουθες διευθετήσεις που απαιτούνται, όπως οι αναπλάσεις πεζοδρομίων, η κατασκευή νησίδας- κρίνεται επιτακτική και αναγκαία για την ομαλοποίηση της ροής των οχημάτων.

«Παρακολουθούμε την πορεία των εργασιών, μεριμνούμε για τη σωστή ολοκλήρωσή τους, εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων. Αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα στην καθημερινή διέλευση και κίνηση, οχημάτων και πεζών, αντιλαμβάνομαι την όχληση που μπορεί να δημιουργείται στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, αλλά θέλω να επισημάνω πως κανένα έργο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε μια-δυο μέρες. Χρειάζεται υπομονή και σύνεση από όλους μας. Είμαι ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών, με στόχο την ολοκλήρωσή τους στα χρονικά περιθώρια που προβλέπονται από τις σχετικές μελέτες», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη.

Σύμφωνα με τα σχετικά χρονοδιαγράμματα, το σύνολο των έργων που αφορούν στην κατασκευή του κυκλικού κόμβου, την κατασκευή νησίδας (επί της οδού Βόλου), αλλά και τις ανακατασκευές των πεζοδρομίων, στη συμβολή των οδών Ηρ.Πολυτεχνείου-Βόλου, θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ίσως και αρχές του ερχόμενου φθινοπώρου.

Μέχρι τα μέσα Μαΐου αναμένεται να έχει τελειώσει η ανάπλαση των πεζοδρομίων στην μία πλευρά επί της οδού Βόλου, που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή. Θα ακολουθήσουν οι αναπλάσεις στην απέναντι πλευρά (επί της Βόλου), καθώς και οι εργασίες στο κομμάτι της εισόδου προς την πόλη (τμήμα Ηρ.Πολυτεχνείου-23ης Οκτωβρίου).

Υπενθυμίζεται ότι το δημοτικό έργο «Ολοκλήρωση Εσωτερικού Δακτυλίου Λάρισας», με συνολικό προϋπολογισμό 11,7 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του ΥΠΕΣ και τον Δήμο Λαρισαίων και έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025.

Και στην Αιόλου

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων επισκέφθηκε και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην οδό Αιόλου, στο πλαίσιο του έργου ανακατασκευής των οδών Αιόλου, Βυζαντίου και Ηρ.Πολυτεχνείου για τη δημιουργία εκτεταμένου δικτύου ποδηλατικών διαδρομών.

Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στις οδούς Βυζαντίου, Λουκιανού και Χατζηζωγίδου, ενώ ήδη είναι σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις επί της οδού Αιόλου. Υπενθυμίζεται ότι το έργο «Δημιουργία Εκτεταμένου Δικτύου Πεζοδρόμων και Ποδηλατικών Διαδρομών (Αιόλου – Βυζαντίου – Ηρώων Πολυτεχνείου), προϋπολογισμού 3,08 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020.