Ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο υπέροχες γιορτινές μελωδίες, περιλαμβάνει η καθιερωμένη μεγάλη εορταστική συναυλία που θα δώσει η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, με τη συμμετοχή Ορχηστρικού Συνόλου, το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023, στις 20Q30, στην Αίθουσα Συναυλιών του ΔΩΛ. 

Η συναυλία, που έχει καταστεί θεσμός για την πόλη μας, καθώς πραγματοποιείται αδιάλειπτα για πάνω από σαράντα χρόνια, εντάσσεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που οργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Στο Ορχηστρικό Σύνολο συμμετέχουν δεκαπέντε εξαίρετοι μουσικοί της πόλης μας, στο πιάνο η Ιωάννα Σιοπούδη και ως σολίστ η σοπράνο Σταυρούλα Γιαννακοπούλου. 

Διευθύνει ο Δημήτρης Καρβούνης. 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, όλοι οι συντελεστές της συναυλίας, η Μικτή χορωδία του ΔΩΛ, το Ορχηστρικό σύνολο, σολίστ και μαέστρος, θα στείλουν τις ευχές τους για τις γιορτινές μέρες, παρουσιάζοντας στο κοινό, ένα πρόγραμμα που ετοίμασαν με πολλή αγάπη και μεράκι, με αποσπάσματα από έργα μεγάλων συνθετών (Bach, Mozart, Schubert, Vivaldi, Rossini) και κλασσικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ύμνους και κάλαντα απ’ όλο τον κόσμο. 

Μελωδίες υπέροχες, λαμπερές, μα και κατανυκτικές, που φέρνουν το χαρμόσυνο μήνυμα της χριστιανοσύνης, ενώ προαναγγέλλουν και την έλευση του νέου χρόνου, ζεσταίνοντας τις καρδιές των ανθρώπων με συναισθήματα θαλπωρής και ανάτασης. 

Η Σταυρούλα Γιαννακοπούλου (σοπράνο) γεννήθηκε στην Κόρινθο.

Η ενασχόλησή της με τη μουσική ξεκίνησε σε πολύ νεαρή ηλικία. Σπούδασε κιθάρα, φλάουτο, πιάνο και θεωρητικά στο Ελληνικό Ωδείο, και στη συνέχεια σπούδασε κλασικό τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο απ’ όπου πήρε το δίπλωμά της.

Έχει συμμετάσχει ως χορωδός σε συμφωνικά έργα και όπερες, καθώς και σε πολλές ηχογραφήσεις, έχοντας την ευκαιρία να συνεργαστεί με αξιόλογους μαέστρους και ορχήστρες.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα του μουσικού ρεπερτορίου από τον 12ο μέχρι και τον 21ο αιώνα. 

Προπώληση εισιτηρίων με αριθμημένες θέσεις, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, από τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, εργάσιμες ημέρες  και ώρες  10.00 -13.00

Γενική είσοδος 5 €.