Πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν από σήμερα και τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, σύμφωνα με επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, το οποίο αναφέρεται στο θερμό κύμα που προκαλεί από τις 12 Ιουλίου κατά διαστήματα συνθήκες καύσωνα με την ονομασία CLEON σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένεται σήμερα νέα (η τρίτη) θερμική έξαρση με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Την Τετάρτη 26/7, πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, όμως από το απόγευμα θα ξεκινήσει από τη βορειοδυτική Ελλάδα η αποδρομή του καύσωνα με μπουρίνια. Την Πέμπτη 27/7 αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Ειδικότερα σήμερα στη Θεσσαλία και στο νομό Λάρισας η θερμοκρασία θα φτάσει τις θερμές ώρες τις ημέρας τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασίες που θα διατηρηθούν και αύριο.

Από το απόγευμα της Τετάρτης η καιρική κατάσταση θα αλλάξει με καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από πολύ ενισχυμένους βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους (μπουρίνια).

Τα περιορισμένης διάρκειας, αλλά έντονα αυτά φαινόμενα θα επεκταθούν το βράδυ στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο.

Την Πέμπτη η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς σε όλη τη χώρα και δεν θα ξεπερνά τους 35 με 37 βαθμούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ