Παράλληλα με την εξέλιξη των έργων ανάπλασης τμήματος του παραλιακού άξονα, του Δήμου Αγιάς, προχωρά και η δημιουργία χώρων στάθμευσης σε άδεια οικόπεδα του παραλιακού οικισμού Βελίκας, αλλά και σε τμήματα της παραλιακής οδού, κατά μήκος του δρόμου, πλην αυτών που περιλαμβάνει το έργο ανάπλασης.

"Προκειμένου να λύσουμε το πρόβλημα των χώρων στάθμευσης που παρουσιάζεται έντονα τους καλοκαιρινούς μήνες στα παράλια, δημιουργούμε νέους χώρους στάθμευσης..." δηλώνει ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας. 

"Ηδη δημιουργήσαμε χώρο στάθμευσης 100 θέσεων σε μισθωμένο οικόπεδο στη Βελίκα, απέναντι από το Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και βρισκόμαστε σε διαδικασία αναζήτησης και άλλων άδειων οικοπέδων για μίσθωση".

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αγιάς ανακοίνωσε δημοπρασία μειοδοτική, φανερή και προφορική για τη μίσθωση ακινήτων (γηπέδων), που θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία δημοτικών χώρων στάθμευσης οχημάτων στην παραλιακή ζώνη και συγκεκριμένα στον οικισμό της Βελίκας της Κοινότητας Μελιβοίας.

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε πέντε έτη με ανώτατο όριο μηνιαίου μισθώματος όπως αυτό θα καθοριστεί από την αρμόδια Επιτροπή Εκτίμησης Ακινήτων.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από Λένα Κισσάβου, Ελευθερία)