Συνάντηση γνωριμίας με τον νέο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα είχαν, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», κ. Διαμαντής Γκίκας και η Πρόεδρος του Θεσσαλικού Συλλόγου Σβάινφουρτ κ. Βασιλική Λασπά.

Ο κ. Γκίκας συνεχάρη τον νέο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην εκπλήρωση του έργου του καθώς και καλή συνεργασία, ενώ τον ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτή η πρώτη συνάντηση που είναι ένα νέο ξεκίνημα συνεργασίας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Κουρέτας ενημερώθηκε από τον κ. Γκίκα για το έργο και τις δραστηριότητες της Συνομοσπονδίας, για τις πλούσιες δράσεις της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών, για το 15ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών που προγραμματίζεται να γίνει στη Μαγνησία το καλοκαίρι του 2024, καθώς και για την έκδοση του περιοδικού που φέρει το όνομα «ΘΕΤΤΑΛΩΝ ΔΡΑΣΕΙΣ».

Ο νέος Περιφερειάρχης συνεχάρη την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών για το αξιόλογο έργο της και επισήμανε τη σημαντικότητα της προσπάθειας των αποδήμων στη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας και της παράδοσης, καθώς και στη σύνδεση τους με τη μητέρα πατρίδα, διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι ισχυρός αρωγός στην προσπάθεια αυτή.