Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε για φέτος ο κύκλος σεμιναρίων του Φεστιβάλ Μουσικότροπο, ανοίγοντας νέους ορίζοντες και νέες προσεγγίσεις στη μουσική. Ο λόγος για το εργαστήρι μουσικής σώματος body music με τον εντυπωσιακό performer Simone Mongelli.
Στο βιωματικό αυτό εργαστήριο, νιώσαμε το κορμί μας να μετατρέπεται σε ένα ηχητικό όργανο δημιουργώντας έτσι, ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Με τη φωνή, τα παλαμάκια, τους χτύπους των ποδιών στο έδαφος, τα χέρια να παράγουν διαφορετικούς ήχους ανάλογα με τον τρόπο και το μέρος που χτυπάς, νιώσαμε το σώμα μας σαν ένα μουσικό όργανο!
 Όλοι οι συμμετέχοντες, συγχρονιστήκαμε με μοναδικό τρόπο σαν μια ορχήστρα! Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι εκτός από τον αμοιβαίο συγχρονισμό και την ικανότητα ακοής του εαυτού μας, βιώσαμε και την απελευθέρωση του σώματος με χορευτικές κινήσεις!
Ο Simone Mongelli, μιλώντας άπταιστα ελληνικά, μας δίδαξε τις βασικές αρχές της μουσικής σώματος, παραδοσιακά τραγούδια και ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Έτσι, πέτυχε να μας αφυπνίσει πάνω στις παραδοσιακές μουσικές και στις κουλτούρες της Μεσογείου και με την έντονη προσωπική του μουσική γλώσσα να δημιουργήσει ένα σύγχρονο εκφραστικό μείγμα.
Simone Mongelli, σ’ ευχαριστούμε που μας έδωσες την ευκαιρία να βιώσουμε τη μουσική μέσα από μια νέα διάσταση, να νιώσουμε το σώμα μας να μετατρέπεται σε ηχητικό όργανο απολαμβάνοντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Κωνσταντίνα Κουκολίτσου
Μουσικός