Την Κυριακή  19 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11.30 πμ το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας,  η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας και ο Σύλλογος Φίλων, παρουσιάζουν έργα     των Saint Saëns, Schumann και Weber, με τους Λαρισαίους σολίστ: Νίκο Νικολαΐδη  (βιολοντσέλο) Μιχάλη Σαμπάνη (κλαρινέτο) και Βασίλη Παπανδρεόπουλο (φλάουτο). Διεύθυνση ορχήστρας:  Χρήστος Κτιστάκης.
Εμφάνιση-έκπληξη: η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας “Junior” με  γνωστά  και αγαπημένα κινηματογραφικά  έργα.
Ο Camille Saint - Saëns (1835-1921) συνέθεσε το έργο Introduction et Rondo Capriccioso για βιολί με συνοδεία ορχήστρας το 1863 και το αφιέρωσε στον βιρτουόζο Ισπανό βιολονίστα Pablo de Sarasate. Θ’ ακούσουμε μία μεταγραφή για φλάουτο.
Η αργή εισαγωγή οδηγεί στο rondo, όπου το ζωηρό θέμα επανέρχεται σαν refrain. Το θέμα διαθέτει έντονο ισπανικό χρώμα και εναλλάσσεται με μια δυναμική είσοδο της ορχήστρας. Στο μεσαίο μέρος η νοσταλγική μελωδία του φλάουτου συνοδεύεται διακριτικά από τα έγχορδα, ενώ τα ξύλινα πνευστά αναλαμβάνουν το καταληκτικό μέρος που εξελίσσεται με λαμπερή δεξιοτεχνία από τον σολίστα.
Ο Robert Schumann (1810-1856),κεντρική φιγούρα του γερμανικού ρομαντισμού, ολοκλήρωσε το Κοντσέρτο για βιολοντσέλο σε διάστημα 15 ημερών. Το έργο χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα διακριτική ενορχήστρωση.
Στο εναρκτήριο μέρος, το βαθιά μελαγχολικό πρώτο θέμα καθώς και το αισιόδοξο δεύτερο, αποτελούν εξαιρετικές πηγές έμπνευσης που επεξεργάζεται ο συνθέτης με μαστοριά. Στο αργό μέρος ο σολίστας, με μια λυρική κι άκρως εκφραστική μελωδία συνδιαλέγεται αρμονικά με το πρώτο βιολοντσέλο της ορχήστρας. Στο αποφασιστικό φινάλε, το κεντρικό θέμα ενδυναμώνεται ολοένα οδηγώντας σε μία σύντομη cadenza (αυτοσχεδιασμός) λίγο πριν την τελική κατάληξη.
Ο Carl Maria von Weber (1786-1826) συνέθεσε το κοντσέρτο για κλαρινέτο το 1811 το οποίο και αφιέρωσε στον βιρτουόζο και φίλο του Heinrich Baermann.
Το πρώτο μέρος ξεκινά με το πρώτο θέμα στα βαθύχορδα. Στη συνέχεια η εκρηκτική είσοδος της ορχήστρας οδηγεί σε μία πονεμένη μελωδία από τον σολίστα. Μετά το λαμπερό θέμα του δεύτερου μέρους, το κλαρινέτο συμπράττει με τρία κόρνα σ' ένα εκπληκτικό και σπάνιο συνδυασμό. Στο κομψό και γεμάτο χάρη rondo, ο συνθέτης επιδεικνύει τις δυνατότητες του οργάνου στην υψηλή περιοχή με γεμάτα brio δεξιοτεχνικά περάσματα. Το θέμα που επανέρχεται σαν refrain, εμφανίζεται στο τέλος, από όλη την ορχήστρα, σ' ένα πανηγυρικό φινάλε.
Ισχύουν κανονικά οι κάρτες εισόδου των συνδρομητών του Συλλόγου Φίλων και σε περίπτωση απουσίας παρακαλούμε τα μέλη να ειδοποιήσουν.
Οι σπουδαστές του Ωδείου έχουν ελεύθερη είσοδο, αρκεί να κατοχυρώσουν εγκαίρως τη θέση τους.
Προπώληση εισιτηρίων στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, 1ος  όροφος γραμματεία 9.00 - 13.00 (εργάσιμες ημέρες)
Εισιτήριο: κανονικό 10 ευρώ, μειωμένο (φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων) 5 ευρώ , για όσους είναι εκτός Λάρισας 3 ευρώ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας

Robert Schumann            Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα σε λα ελάσσονα   Op. 129

                                         Σολίστ: Νίκος Νικολαΐδης  βιολοντσέλο

Carl Maria von Weber   Κοντσέρτο για κλαρινέτο και ορχήστρα σε φα                                           ελάσσονα Op.73 No 1

                                            Σολίστ: Μιχάλης Σαμπάνης κλαρινέτο

Camille Saint Saëns            Introduction et Rondo Capriccioso

                                           Σολίστ: Βασίλης Παπανδρεόπουλος φλάουτο

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας “Junior

Alan Silvestri                    “Forrest Gump” μουσική από την ομώνυμη ταινία

Klaus Badelt                       “Pirates of the Caribbean” μουσική από την ομώνυμη ταινία